RSS Flöde

Behöver vi faror? /erviluca

Postat den

Man kan ju undra om vi BEHÖVER faror, eftersom vi, trots att vi lever i ett sådant tryggt och lugnt land, ändå söker faror på samma sätt som Invandrarna letade guld i USA för 150 år sedan (eller när det nu var).

Vi har inte haft krig på flera hundra år, vi lever i FRED sedan hur länge som helst. Vi har en vacker natur med rikt djurliv, men inga djur i vår natur är riktigt farliga (om man jämför med Riktigt Farliga Djur, såsom giftormar, krokodiler, lejon och giftgrodor) i Sverige.

Vi har lagar som säger att vi ska ha säkerhetsbälte i bilarna, som kontrolleras varje år på bilbesiktningen för att dom ska vara körsäkra, barnen ska sitta i speciella stolar i bilen och hundarna i burar (eller fastspända).

När vi ska ut på vattnet i båt, ska vi vara nyktra och ha flytväst på oss. Jag tror inte det är LAG på att ha flytväst på sig än, men det är nog bara en tidsfråga innan den lagen kommer.

Vi har pilar i gatorna som visar ”säkerhetsavstånd” till bilen framför och vi har numera lampor som lyser I bilen av allehanda anledningar (i nya bilar i alla fall) och små pip och tjut som låter när vi vinglar till eller beter oss på annat avvikande sätt.

Barnen ska ha cykelhjälm när de cyklar, och ska helst inte cykla på egen hand till skolan innan de fyller 11-12 år. Men dom ska samtidigt akta sej för att ha cykelhjälm när dom klättrar i klätterställningar, för cykelhjälmen är i det sammanhanget farlig och kan strypa barnet i värsta fall. Farligt är det också med tröjor med luvor samt med snören i. För barn. Dom kanske borde förbjudas. Luvtröjorna alltså.

Våra hem är farliga och bör barnsäkras för dom som har barn. Helst ska alla hem barnsäkras.

Motorvägarna inhägnas med staket på båda sidor för att hindra för krock med bilar i mötande körfält. Dock känns det lite läskigt att köra om en stor lastbil inringad av staket…så kanske man borde göra något för att förhindra den läskiga känslan (!) också. Staket runt varje bil?

Pedofiler finns. Det vet vi. Dom har alltid funnits. Dom är fler nu. Inga lagar håller för dom. Där behöver Lagarna fixas till och ordnas. Om ETT barn TILLTALAS av någon på ett ”pedofilliknande sätt”, kan ett helt område få panik och inga barn får gå ut själva över huvud taget under något års tid. Att pedofilerna bor i våra bostadsområden och utsätter din grannes barn för övergrepp var och varannan dag/natt, vet vi inte, och det vi inte ser och vet, finns inte.

Vi skyddar oss mot det vi KAN skydda oss! Och lite till.

Om en flykting dödar några svenska på ett IKEA-varuhus, blir vi GALNA av oro och upprördhet! Plötsligt är ALLA flyktingar livsfarliga och ALLA IKEA-varuhus är mordplatser! Trots att detta inte hänt någonsin tidigare, och med all sannolikhet aldrig kommer att hända igen. Risken för att du ska dödas på ett IKEA -varuhus är ungefär tiotusen gånger MINDRE än att du skulle vinna på lotto, som har en vinstchans på 0,00000007 % eller något sånt.

Att träffas av blixten är mer sannolikt!

EN varg syns i närheten av Dalarna. INGEN i Dalarna och alla län däromkring vågar därefter gå ut i skogen. EN varg biter ihjäl ett får och därefter tas alla får bort ur hela länet. Och alla stannar inomhus. Utifall att….”vargen kommer!”

Risken att man ska träffa en varg i skogen är väl ungefär lika stor som chansen att vinna på Harry Boy, antar jag. Och OM jag träffar en varg i skogen, får jag väl ”ta det”. Nej, istället låter folk bli att gå ut i skogen, alternativt har sina hundar kopplade alltid, för att risken att dom skulle stöta på en varg är 0,006 %. Alltså högre än risken att dödas på ett IKEA-varuhus av en flykting.

Ibland tänker jag att fler svenskar borde åka ut i Världen och se hur det verkligen är – uppleva lite! Det finns reella faror och risker i världen – typ krokodiler vid stranden (så släpp inte din hund där och gå inte ner till strandkanten för att svalka fötterna), och klappa inte gröna (eller var det röda?) grodor för då dör du inom två sekunder, och gå inte in i områden där det slängs bomber och granater och ät inte mat som är full av allehanda insekter och drick inte vattnet i kranen, för det är fullt av mikrober. Dock är det kanske bättre än att inte dricka alls!? I bushen bor lejon och tigrar och elefanter. Gå inte för nära dom, och lär dina hundar att inte springa fram till dom. Eller nåt.

Kanske måste man leva med farorna runtomkring sej. Kanske är det en del av livet. Kanske kan man göra som Ronja: ”Jag går bort till forsen och aktar mej för att trilla i den!” För hon kan ju inte akta sej om man tar bort forsen, eller om hon bara sitter hemma!

Här och där springer det runt lösdrivande hundar i många andra länder. En del är snälla – andra är det inte. Men det finns inga lagar som säger att allt och alla som kan vara farliga ska avlivas eller stängas in eller slängas ut ur landet.

Så är det VI som är snälla och fredliga och goda, eller är vi dom onda? Är vi onda om vi stänger våra gränser och säger att ”Ni får sköta er själva i ert land! Vi kan väl inte hjälpa att ni dödar och skjuter ihjäl varandra och växer upp med galna religioner! Vi vill vara ifred i vårt land, och leva ifred.”

Men ska VAR ska ”dom onda” förvaras/leva? Eller dom som råkade födas, och växa upp, i landet där ”dom onda” bor? Kan ”dom” bli som ”vi”? Och vilka är ”vi”?

För i vårt land avlivar  avvisar vi dom som inte kan bete sej som ”folk” ( folk = vanliga svenskar) . Och vi vill bara ha folk här som är snälla och beter sej som oss, och som har sina hundar kopplade och som kan stå snällt i kö.

Eller?

Vad skulle du säga till ditt barn som lekte en lek i en del av sandlådan tillsammans med några andra snälla typer, och så kom det ett barn som var lite annorlunda, och som hade elaka bröder eller elaka föräldrar….Om ditt barn då skrek: ”Du får inte vara meeeed! Du är ful och dum! Du får stanna utanför sandlådan! Det får inte plats fler i den här leken!”

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Jag blir skrämd av rädda människor, för rädda människor kan snabbt bli farliga människor. Vi har haft det FÖR lugnt här i Sverige jämfört med hur det har varit i andra länder, och media hjälper till att blåsa upp folks rädslor så att de nästan skräms av sina egna skuggor.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: