RSS Flöde

En knöl på tvättställningen /erviluca

Postat den

Han är vuxen nu. Han ska ta hand om sej själv. Men det går segt och trögt.

Tycker jag.

Om man i hela sitt liv fått allt serverat, utan att behöva anstränga sej så mycket – varför skulle man då ens vilja börja lyfta på ett finger? För att ens mamma säger ”Kom igen nu´rå!!” ? Nja….det har hon ju sagt massor av gånger förut. Det är lätt att bli döv för sånt.

Om man VET att man är så superälskad att ens mamma inte kommer att låta en svälta ihjäl, så finns det väl ingen anledning att rusa runt och leta jobb….

….dom kommer väl av sej själva. Typ. Eller nåt.

Helst nåt kul och inte för jobbigt.

Ett sånt jobb där man börjar typ klockan 10 eller 11 och sen går hem typ fyra….och där man har kul och träffar andra roliga typer. Ett coolt jobb! Där man får ha snygga kläder och liksom bara vara…cool!

Så tror jag Mellan känner, utan att direkt sätta ord på det. Det gör jag istället. Och jag får en känsla av att det är så det känns inuti Mellan.

– ”Mamma! Min tvättkorg är full!”

– ”Jaha?! Tvätta då!” svarar jag förvånat. Vad TRODDE han att jag skulle svara??

Han tar sin tvättkorg och lufsar in i badrummet där tvättmaskinen står.

– ”Nu´rå?” frågar han.

– ”Sortera tvätten i mörkt och ljust”

Den här svängen har vi gjort förut, ett par tre gånger, men vissa saker fastnar väl inte….Det är för booooooring! Antagligen.

Han stoppar in tvätten i maskinen.

– ”Nu´rå?” frågar han.

Lugnt och sansat upplyser jag honom om hur han ska göra, trots att jag gjort det tre-fyra gånger förut.

När tvätten är klar, säger jag åt honom att hänga upp den.

Jag tror han hoppades att jag skulle göra det, eftersom han inte reagerar när tvättmaskinen visslar sin lilla slut-trudelutt.

– ”Häng den gärna slätt, så blir den inte så skrynklig sen”, säger jag vänligt. ”Skjortor och tröjor kan du hänga på en galge”, säger jag vidare.

Nu har han hängt sin tvätt. Lite på tvärsen och hit och dit. Byxor ut-och-in och in en halv knöl, t-shirtar sådär lite halvknyggligt och en tröja ligger som en stor knöl på tvättställningen. Några strumpor fick inte vara med alls. Dom ligger på golvet framför tvättmaskinen, blöta. Dom hänger jag upp. Ja, jag veeeeet! Borde inte.

– ”Ska din tröja ligga i en knöl ovanpå tvättställningen?” frågar jag Mellan när han sitter framför datorn igen.

Han suckar djupt och irriterat och svarar:

– ”AAAA!!”

🙂

Åååååh, vad det ska bli skönt att åka till Borlänge på tisdag och vara där läääääääääääänge!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Yvonne Olofsson

  Alltså, du träffar så rätt i dina funderingar om barn o tonåringar!,! Jobbar själv på en gymnasieskola o detta förmedlar jag varje dag till mina elever. De är ju så härligt sköna men så otroligt lata….

  Gilla

  Svara
 2. Heja! Håll ut! 🙂 Jag tror inte man lär sig någon enda grej på riktigt förrän man bor ”själv”. Även om ”själv” är ensam hemma så funkar det. Till slut får man slut rena kallingar, då får man köpa nya – eller tvätta. Till slut kommer kompisarna att kommentera på att man luktar surt – då lär man sig (kanske) hänga tvätten slätt (så att den inte hinner surna innan den torkar…). 🙂

  Håll ut! 🙂

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: