RSS Flöde

Den här timmen…. /erviluca

Postat den

urgent vietnam visa on arrival for one hour

…..som man lägger till eller drar ifrån, den är faktiskt mest bara till besvär. Det där ljuset kommer ju i vilket fall som helst!

Det är en massa människor som far illa av att ändra på tiden hit och dit två gånger om året. Inte för att det är Värsta Hemska Grejen, men tillräckligt jobbig för att vara irriterande, för många. Vem kan ändra det, så att vi slipper skruva fram och tillbaka klockan? Dom flesta vill nog INTE flytta på tiden två gånger om året, tror jag.

För vilka är det jobbigt att flytta på tiden, tror jag?

– Småbarn och småbarnsföräldrar. Till exempel var mina små älsklingar Supermorgonpigga när dom var små (obs! NU är det helt tvärtom!), och vaknade klockan SEX varje morgon i alla år när dom var små…och att då flytta tillbaka klockan en timme…PUST! Klockan FEM!! Klockan FEM fick JAG gå upp och försöka övertala sönerna att klockan inte var sex, utan FEM….fast det gick ju inte….utan det var bara att låååångsamt försöka få in dom i sommartiden, eller vintertiden, och när det väl funkade igen….så skulle man flytta den där timmen igen. PUST!

– Alla som måste följa klockan på något sätt, tex diabetiker. Jag har för mej att många utav dom måste vara väldigt regelbundna, och att dom har strikta rutiner för när saker och ting ska ske. Och så flyttar vi på tiden, och dom måste ställa om hela schemat, med en reaktion i kroppen som följd. Tror jag.

hospital

– Sjukhus. En massa apparater och grejer som går efter klockan, och som måste ändras…kanske. Eller alla människor som följer rutiner på sjukhuset där det blir jobbigt att ställa in sej på den nya tiden.

– Alla dementa som är ”tidsinställda”, och alla andra där tiden är viktig och som man inte kan förklara för att ”nu väntar vi en timme med det här” eller ”nu försvann den timmen!”, typ.

Mjölkproduktion

– Djur som lever med oss människor. Hur gör tex bönderna när dom ska tala om för kossorna att dom ska mjölkas klockan 14 istället för klockan 15? Eller tvärtom. Mina hundar blir liiite förvirrade av att vi lägger oss senare/tidigare än tidigare s a s.

Näe, sluta greja med klockan/tiden, och låt den vara som den är!

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: