RSS Flöde

Fattiga riddare blev tidsresa /erviluca

Postat den

 

Knight_templar_battle_weary

 

 

 

 

 

 

Fattig riddare.

För första gången på typ 50 år (!) har jag ätit fattiga riddare idag.

Wohoooo!

Dom var lika goda som jag mindes.

Mamma gjorde såna när vi bodde i Örnsköldsvik.  Hon använde vetebröd, minns jag. Ja, ibland minns man verkligen konstiga saker, men jag minns att jag tyckte att det var såååååå gott (!) och att namnet på maten var så konstigt och roligt. Jag undrade om fattiga riddare brukade äta såna ”förretiden”, men jag minns inte vad mamma svarade.

Cassava Mjöl 500g

Idag kom Minsting och sa att han ville göra Fattiga Riddare. ”Ja, gör det du!” sa jag. Han tog min lap top (med receptet) och ställde på skärbrädan i köket, och sedan kom han ut i vardagsrummet då och då och frågade:

– Är det här mjöl? (ja, det är sant!)

– Vad betyder tsk?

– Vad betyder krm?

– Är det här en halv deciliter?

 

 

 

 

 

 

 

 

– Har vi smör?

– Hur ser gyllenbrunt ut?

– Vad ska jag vända dom med?

– Har vi socker och kanel?

Efter alla dessa frågor serverades jag två fattiga riddare med kanel och socker, och åååååh, vad gott det var!

”SWOOOSCH!” åkte jag 50 år tillbaka i tiden, till Örnsköldsvik.

Häftigt!

Dom Fattiga riddarna blev värsta Tidsresan!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: