RSS Flöde

Igår sprang han bort/erviluca

Postat den

 

Antingen är han lika förvirrad som jag (!) och gick vilse, ELLER så sprang han bort bara för att han ville och hade lust!

Jag funderade en del innan jag åkte iväg till skogen. För hundarna börjar bli så trygga i just DEN skogen att dom skuttar hit och dit –  lite för långt och lite för länge och lite för mycket. Inte direkt så att jag blir orolig över DERAS välbefinnande, utan mer egoistiskt, utifrån mitt eget – eller andras – välbefinnande.

Vilse 2013-08-21 084

För jag har en Stor Svart Hund, och dom tycks vara farliga. Punkt. Många säger att dom är rädda för ”Stora Svarta Hundar”. Stackars lilla (…?) Fiona. Hon är ju världens snällaste och vill bara gosa och pussas! HON, däremot är rädd för rädda människor och människor som beter sej konstigt, vilket rädda människor gör. Eller människor som ska ”skydda sin hund” och börjar sparka och  hoppa och bete sej som idioter. Då blir Fiona rädd och börjar skälla.

Sånt vill jag inte vara med om.

Så jag tränar hundarna på inkallning,  hela tiden. Fiona kommer för det mesta. Milton håller sej ändå mest intill mej och gör inte så långa utflykter. Fionas inkallningsvilja är dock föränderlig. ”Igår” kom hon på VARJE inkallning, ”nästa dag” kom hon nästan inte någon inkallning, nu kommer hon ca 75% av inkallningarna. Näe, hon kommer ALLTID (100%) faktiskt, men 75% kommer hon direkt, resten 25% kommer hon efter en stund.

Nåja.

HON börjar bli så TRYGG i just den här skogen, som vi nästan alltid går i, att hennes EGNA turer börjar bli för stora/långa, så jag funderade (igår) på att byta skog. Grejen är ju bara att då går ju troligen JAG vilse. Eftersom jag är Ledande Världsmästare på det. Och så går jag vilse ca 5-6 ggr innan jag hittar mina rundor i en ”ny” skog. Och dom där vilsegångerna är så jobbiga. Pust! Igår orkade jag inte ha en vilsedag.

Men, a girl gotta do what a girl gotta do!

Nåja.

milton i närbild

IGÅR försvann Milton i en kurva. Han försvinner alltid där en liten stund, men kommer sedan skuttande efter en liten kort stund. Jag tror någon kanske lägger ut mat till djur där, eller vad det nu är som luktar så gott där. Det måtte lukta starkt iallafall, för Milton har väldigt dåligt luktsinne. Fiona ”försvann” också ner där i kurvan, men när jag visslade, kom hon sättande som en kanonkula skjuten ur Värsta Kanonen! Men inte Milton. ”Han kommer väl…”, tänkte jag (inte ett dugg orolig) och lufsade vidare, men kopplade Fiona, för när EN hund är ”borta” kopplar jag den andra, ”utifall att….” ( vaddå?? vet ej).

 

Jag fortsatte busvissla  och ropa efter Milton, och Fiona stannade flera gånger och satte sej och liksom väntade. Men ingen Milton. Till slut hade vi lufsat så långt så vi kommit tillbaka till bilen igen. Jag satte mej på en stubbe, och Fiona satte sej bredvid och så satt vi där och filosoferade om Lifvet. Många intressanta tankar. Och funderingar. ”Samtalen” avbröts av mitt visslande och ropande, av och till.

Ingen Milton.

Jag blev blöt i rumpan av stubben, så då gick vi till bilen. Vi gick in i bilen och Fiona satte sej och stirrade ut, letande med blicken efter Milton. Jag ömsom satt i förarsätet (med öppen dörr), ömsom stod upp i dörren och ropade och visslade.

Ingen Milton.

Jag började fundera på vad jag skulle göra OM han inte kom, OM jag skulle gå tillbaka in i skogen och leta, OM jag skulle åka med bilen runt området, till ”kurvan” och titta nedanför kurvan, där vid skogen, OCH hur länge jag kunde tänka mej att sitta där och vänta osv. Konstigt nog hade jag ingen större oro, utan mer ”usch-vad-jobbigt” och ”dumma-hund” – känslor. Men å andra sidan har han både en liten bricka på halsbandet där det står hans namn och telefonnummer (mitt tfn, inte hans) samt att han är chippad. Han KAN liksom inte komma bort. Tänkte jag.

Vi satt och satt. Visslade och ropade (jag). Satt och satt. Gosade lite. Satte på radion, stängde av igen, för det är inte bra för naturen (att ha bilen igång). Funderade på om jag skulle tuta, men tänkte sedan att Milton väl aldrig hört en tuta och skulle inte tänka ”Åh, matte!!” utan mer ”Hjälp!”, tror jag.

Ringde Minsting och pratade lite. Ringde Storing och pratade lite. Försökte ställa in min knäppa Samsung-mobil, men det gick inte. Pratade lite med Fiona och frågade henne vad hon tyckte att vi skulle göra. Hon tyckte vi skulle vänta och se. Inte lämna skogen iallafall. Hon tyckte sej se Milton hela tiden: ”Där! Nej….DÄR! Nej….DÄR!”. Det såg jag på hennes öron.

Så, när jag nästan givit upp, började det regna. ”Aaaah, regn! Bra! DET gillar inte Milton!” tänkte jag.

Väntade en stund till. Ropade, visslade.

Så hör jag någon skaka på sej och vänder mej om och tittar bakom bilen (han skulle ha kommit från ANDRA hållet, tänkte jag): Där står Milton. Han ser ut som: ”Hej! Här är jag!” och sen hoppade han in i bilen och verkade rätt nöjd med sina upplevelser.

”Hej, din gamla skitkorv! VAR  har du varit??” sa jag. Och försökte låta lite arg.

”Ingenstans!” sa Milton, som en jävla tonåring.

Gaaaaaaaaah!

Nu är han iallafall hemma.

Och jag måste byta skog.

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Ja, tänk att dom kommer ju alltid tillbaks hur det än är. Han hade säkert haft jättekul helt solo. Gå precis hur och när han ville 🙂 Vår stora svarta ”farliga” harkel…( också världens snällaste hund ) försvinner ibland ute i samhället och det är inte populärt..Folk som ser honom tror att han är jättefarlig verkar det som.. Men han vill ju bara vara ute och nosa som han ÄLSKAR. Och han kommer alltid tillbaka! Någon som inte gör det är vår lilla kanin som försvann i för över en vecka sen 😦 konstigt men man är faktiskt ledsen fast det ”bara” är en kanin som jag antar att andra tänker..Undrar var som hänt med honom…….

  Gilla

  Svara
 2. Nä men fy! Stackars kanin. Här har vi nog inte några rävar, men katter finns det gott om.
  Vet inte om dom tar kaniner, annars är det väl kanske någon bil som kört på honom… 😦

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: