RSS Flöde

Tänker både hit och dit /erviluca

Postat den

 

IGÅR slog det mej hur FANTASTISK världen är och hur ENASTÅENDE människosläktet är, som ifrån att ha levt i grottor och i hyddor, skapat hela samhällen där vi faktiskt för det mesta FUNGERAR tillsammans.  Tänk att vi fått till det med en massa regler och lagar som gör att dom flesta människorna beter sej rätt okey ändå. Det är ju faktiskt ett himla jobb att fixa till med alla dessa människor!

Jag tänkte att det väl var RELIGIONERNA som skapade alla regler.

Man får tro på vad man vill, och jag tror, men jag tror INTE att alla regler som Gud/Allah eller vem det nu skulle vara, stämmer. Jag tror INTE att guden är ond och jag tror inte att hen straffar och kräver hucklen på kvinnor eller utkräver hämnd. Det gör bara människan.

Utifrån dessa tankar tänkte jag att det var BRA att människan hittade på religionen och fick folk att lyda utifrån denna, eftersom det kanske annars hade blivit kaos.

Men sen spårade världen ur. Iallafall religionerna, eftersom människor inbillar sej att den ena religionen är bättre/sämre än den andra. Och sen passade Onda Män på att hitta på en massa regler för att hålla folk i hårda tyglar (speciellt kvinnor, eftersom det var MÄN som kom på det) och liksom utnyttjade religionen för detta ändamål. Fult och elakt. Men det finns ju såna människor. Också.

Nåja.

Jag gick och var fascinerad över att vi FUNKAR ihop alla vi människor. Att vi skapat samhällen och stora städer, att vi bor tätt ihop, på vissa ställen, och att dom flesta överlever. Så tänkte jag. Igår.

Men idag hade hela hjärnan vänt på sej. För idag började jag tänka på hur JÄVLIGT det är för många här i världen. Att det är så många krig om absolut ingenting (”sandlådekrig”: ”JAAAAAG vill bestämma!” –  ”NEJ!!! JAAAAAG!!” Eller: ”TA INTE MIN SPADE MITT LAND!!” – ”JOHOOOOO!!!” Eller ”JAG VILL HA ALLA PENGAR OCH ALL MAKT FÄLV!!” –  ”NEEEEJ! DUMMA DEJ!!!” osv).

Och så tänkte jag att vi har tur här i Skandinavien…som slipper skiten. Andra länder har otrooolig otur, för dom håller på och håller på och håller på, och det tar aldrig slut!

Men jag tror INTE kvinnorna och barnen vill bråka, och inte heller många av männen. Kan inte dom (som inte vill vara med i kriget) få ett eget land och få vara ifred, så kan dom som vill bråka och ha ihjäl varandra hålla på med det i ”Bråklandet”?

Näe, jag är inte fem år. Jo, om man gångrar med 10, typ. Men ibland tror jag att Det Enkla Sättet att tänka är Lösningen. Faktiskt.

Ofta ber jag barn om  hjälp  när jag ska hjälpa och stötta barn, faktiskt, för barn är så kloka och ”raka”, och inte så komplicerade som vuxna…

Så igår var jag Positiv i tanken – idag Negativ.

I  morgon…..

…..är det FREEEEEDAG!

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: