RSS Flöde

Schema och struktur /erviluca

Jag tror jag måste göra ett schema över mina aktiviteter. Annars flyter saker och ting iväg och det blir inget av något.

Jag måste S T R U K T U R E R A  min tid, och skriva upp det. VAD ska jag göra NÄR, liksom.

Jag ska skriva in jobb, promenader, simning, skrivande (och VAD jag ska skriva – bok eller blogg?), matlagning och allt annat hemarbete. Det kanske blir skittråkigt, eller så blir det jättebra. Vi får väl se.

När jag hade dagbarn ”för hundra år sedan” – 5 dagbarn från 8 månader till 2,5 år (+ Äldste Sonen, som då var ca 1,5 år) – strukturerade jag upp dagarna jättenoga. Trots att jag då aldrig hade jobbat på dagis, blev strukturen sådan som dom flesta dagisar lägger upp sina tider och aktiviteter på. Det var väldigt viktigt att göra så, för att skapa trygghet i den lilla barngruppen och för att mina dagar skulle bli övergripbara – för att det skulle fungera helt enkelt.

Jag var dagmamma för att jag inte kunde tänka mej att lämna bort mitt eget barn (och för att jag älskar barn också, givetvis). Jag kunde INTE tänka mej att lämna min Solstråle på dagis, då. Han var 3 år när han fick börja på dagis. Men det var inte det jag skulle skriva om nu.

Struktur, scheman, tider, ordning och reda. DET ska jag börja med. Nu.

Jag funderar på att överhuvudtaget bli en Ordning- och Reda-typ……ha ha ha ha ha ha ha ha!

Jag är ju i själ och hjärta en Konstnär!

Jag har en Konstnärs-själ. Har jag insett.

Helst vill jag krypa undan i någon håla och sitta där och skriva,  glömma bort att både tvätta, städa och tvätta mej, glömma bort att äta och bara dricka rött viiiiin, som Någon – förhoppningsvis min tåliga och härdade manfru – kommer med regelbundet. Och lite god mat också.

SEN, när jag SKRIVIT FÄRDIGT (inte skrivit färdigt BOKEN, utan skrivit Färdigt för att jag KÄNNER för det), ska jag komma ut ur hålan/rummet och då ska jag behöva slappna aaaav lite, umgås med människor kanske….ta promenader med hundarna (som min manfru skött under tiden då jag varit tvungen att få utlopp för min konstnärliga ådra).

Va?! Är jag inte man och lever på 1700-talet?? Åååå, neeeej!

Va?! Är jag kvinna och ensamstående och jobbar heltid och lever på 2000-talet. Shit bah!

Booooooring.

Eftersom jag Lever i Verkligheten måste jag alltså schemalägga min tid.

Strukturera.

DET ska jag göra….

…i morgon!

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. 😀 Jag gör det också … i morgon!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: