RSS Flöde

Ointresserade människor…./erviluca

Postat den

Det finns människor som verkligen Lyssnar och Bryr sej.

Och så finns det människor som är Helt Ointresserade av Andra.

Jag tror att kategori 2 är överrepresenterat.

Man känner sej nästan dum när man träffar en sån som frågar en något (fast oftast gör dom inte det!) och så när man svarar tittar dom åt ett annat håll och ropar på någon, eller så ringer mobilen eller så ringer dom upp nån….

…så står man där med lång näsa och har precis berättat något som personen i fråga inte är ett dugg intresserad av, och visar det med hela sitt väsen.

Då skulle man kunna säga:

”Varför ställer du en fråga när du sen inte lyssnar på svaret?!?” och så skulle man kunna lägga till; ”Idiot!”. För man känner sej så dum, fast det är hen som borde känna sej dum, men det gör dom oftast inte – dom är bara sååååå Ointresserade!

En sån träffade jag i skogen idag. Vi känner varandra sådär liiiiite liiiite på lååååååångt håll och brukar säga ”hej” när vi träffas och ”hur är det?” osv…..

Jag funderade på henne en stund efteråt, när jag gick ifrån henne, och tänkte på hur hon ”nonchalerade” mitt svar när hon frågade var Flisa var…..

Jag funderade på hur ”kylig” hon alltid är, hur ointresserad hon verkar och hur självupptagen hon är.

Men vad är det som gör att HON hittade en Ny Man nästan direkt efter att hon skilt sej? Och vad var det som gjorde att hon hittade en som har världens varmaste ögon, och som stannade till på promenaden för att lyssna på svaret att Flisa dött?

Mina tankar började gå:  Ska man vara kylig och småelak och kanske lite dominant för att få en fin och kärleksfull partner?  Lite självcentrerad och egoistisk kanske?

Man kanske helt enkelt inte ska vara så jävla snäll?! Och förstående. Utan mer Självupptagen.

Ärligt talat är det  rätt ”Befriande” med Självupptagna människor, för man behöver aldrig undra vad dom tänker och tycker och man behöver inte oroa sej för vad dom vill, för det talar dom mer än gärna om, rätt ut bara.

”Snälla” människor är svårare för man vet inte om dom är snälla för att dom KÄNNER så, vill vara såna, för att dom försöker vara till lags och så undrar man vad dom tycker och tänker, för eftersom dom inte vill vara dumma eller såra, håller dom oftast tyst med sina elaka och dumma känslor och tankar….

Så…..

Elak och rak  är enklare att umgås med än snäll och krokig.

Dagens sanning?

Nu ska jag lägga mej i soffan och ÖMKA MEJ SJÄLV! Både för att jag har migränliknande huvudvärk (+ illamående, godissug och supertörst!)……

……. samt för att jag är ”snäll och krokig”.

Typ.

Blä!

😛

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. nää, fy fan vad tröttsamma de är, men idag säger jag alltid till, haha….underbart att se deras min. Jag brukar säga jaha, vill du konversera eller vill du veta svaret =) Och plockar de upp mobilen reser jag mig och går eller frågar vad de håller på med. Jag är nog lite störd, borde kanske gå i terapi eller nåt.

  Gilla

  Svara
  • Ja, man borde kanske bli lite mer ”osocial”, men då kanske man skulle bli osams med folk både här och där, och det orkar jag inte!! Någon terapi behöver du nog inte!

   Gilla

   Svara
 2. det va jag som skrev ovan, vslip och oxå demis roussos, vilken sååång. forver and ever and ever, jag nog lite rubbad iaf.

  Gilla

  Svara
 3. Ja, jag hade den LP-skivan…. Han hade så ovanlig röst!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: