RSS Flöde

Känslor överallt! /erviluca

Postat den

Känslorna är ”insprängda” överallt i vår hjärna. Att tro att vi skulle kunna tänka ”rationellt”, utan känslor, är bara löjligt. Dessutom fattas dom bästa besluten med ”magkänsla”. Men valen får inte då vara för många.

Konsten att få mentala superkrafter: Bli smartare, lyckligare och hitta meningen med livet utan att anstränga dig (nästan) (pocket)

Jag läser Henrik Fexeus bok: ”Konsten att få mentala superkrafter”. Den är otroligt TJOCK och otroligt TUNG……

……så jag får ont i armarna när jag ligger och läser den på kvällen. Den är dessuom så späckad med intressanta tankar och fakta, så att hjärnan blir helt översvämmad. Jag undrar om det ens fastnar en promille i mej? Men oavsett det, så är den bra! Och en promille kanske räcker.

Jag tänkte skriva om att ”låta” känslor styra, kontra att tänka rationellt. Det går alltså inte, enligt Henrik. ”Puh!” tänker jag. ”Då har jag varit Rätt hela livet.” Jag har nämligen aldrig lyckats putta undan känslan helt i mina tankar och beslut.

En del människor tror att dom kan det. Och man upplever en del människor som sådana. MEN dom där med ”kalla ögon”, där känslan tycks vara puts väck, har ju en massa känslor: ”Ilska, kyla, sorg, förakt”. Det är också känslor, juh!

Henrik Fexeus bok är väldigt tjock, och väldigt TUNG (jag vet inte om dom monterat in någon slags metall i bladen – det känns så!) men den är läsvärd, och jag tror på det han skriver.

För han är så ödmjuk, och rolig, i sitt sätt att uttrycka sej, och det är inget ”slå-sej-på-bröstet-och-tro-att-jag-är-bäst-och-allt-är-bara-FAKTA-och-helt-oemotsägbart”. Och SÅNA människor tror jag på.

Inte på dom andra.

Jag ville bara säga det.

Slut.

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Good write-up, I am regular visitor of one’s site, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

    Gilla

    Svara
  2. I simply want to say I am very new to blogging and absolutely loved you’re web site. Most likely I’m going to bookmark your site . You definitely come with very good writings. Bless you for sharing with us your webpage.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: