RSS Flöde

Till Migrationsminister eller Magnus Rosenberg eller till Dej som Bryr dej /erviluca

 

Aj, vad det värker i hjärtat för Haddile, som kanske ska ryckas upp med sina rötter.

 

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/overgiven-baby-hotas-av-utvisning

 

Men Migrationsverket är väldigt duktiga på att inte blanda in känslor, psykologi och sånt ”trams”. ”Vi följer lagen”, säger dom så duktigt. Oj, vad dom är sakliga och rättsliga. Följer lagen.

Men jag funderar så mycket över VEM eller VILKA som skapar lagarna, som stiftar dom? Jag har för mej att det är VI människor, men jag är inte riktigt säker. För det är såååå ofta som man hänvisar till Lagen, som om den vore ett Självständigt Väsen från En Annan Planet: Lagplaneten.

Och följer man inte Lagen så är man….oskicklig, eller otroligt fånig och känslomässig. Och att vara känslomässig, klädd i fin kostym/dräkt med slips, det går ju inte.

Att människor tolkar lagen på olika sätt har inte med saken att göra alls.

Att man förstör en liten människas hela liv…. bah! Shit happens! Bara man följer Lagen. Den självständiga Lagen, som inte går att ändra. Vem eller vilka stiftade lagen nu igen??

Går det att ändra den, eller ta hänsyn till andra viktiga saker i en liten människas liv? Nähä. Varför inte då? Jo, för att LAGEN inte vill det.

Alla, som kan lite om människor, psykologi och barn VET att ett litet barn behöver få KNYTA AN. Utan anknytning dör en liten människa. Därför DOG barn på barnhem i Sverige för länge sen, trots att dom fick mat och rena kläder. Vi VET det. ALLA borde veta det.

Haddile är anknuten till sin mamma och pappa i Broby. Punkt.

En anknytning är djup. Bryter man den tillfogas den lilla människan psykologiska skador, som kan vara svåra att läka. Denna lilla flicka har redan utsatts för Svåra Saker då hon som liten inte blev väl omhändertagen av sina föräldrar. Mamman övergav henne, och pappan misshandlade henne.

Detta BORDE betyda att dom biologiska föräldrarnas rättigheter har upphört. Enligt LAGEN!

Varför ska man leta efter en mamma som faktiskt övergivit sitt barn??

VAR ÄR BARNENS RÄTTIGHETER?? Har barn inga rättigheter alls i dagens Sverige? Är det bara dom biologiska föräldrarna som  har rättigheter till sina barn, som dom misshandlar och överger??

Näe, kom igen nu Migrationsverket.

Låt Haddile få ett så normalt liv som möjligt, trots sin svåra start i livet! Låt henne stanna och låt familjen hon bor hos få bli hennes föräldrar for ever and ever!

Det vore DET ENDA MÄNSKLIGA i detta sammanhang, och är det beslut som mest bäddar för att Hadille ska kunna bli en harmonisk vuxen.

Kanske har hon ändå vissa psykologiska skador pga den tidiga misshandeln, som hon kommer att behöva hantera som vuxen. Men låt det räcka då! Låt resten av hennes liv bli så bra som möjligt, och slit henne inte ur den trygga Verklighet hon lever i nu!

Snäääälllla!!!!

Det gör ont i hjärtat för denna lilla flicka, för jag VET hur stora skador ett uppbrott skulle tillfoga henne.

Och: ”Jag är inte bara familjeterapeut – jag är mamma också!”

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Jag tror beslutet dras tillbaka, det är sådana protester överallt,Och det säger sig ju självt att det inte går att skicka iväg en 2 åring..

  Gilla

  Svara
  • Hoppas det.
   Inget ”säger sig självt” i denna värld när det handlar om barn. Det sker dagliga tokigheter som ”folk” inte protesterar mot, för man ”följer bara lagen”….

   Gilla

   Svara
  • Förhoppningsvis. Men liknande sker hela tiden. Min man mötte bl.a. en 8 månader liten pojke på Svenska Ambassaden i Teheran vars föräldrar bodde och hade uppehållstillstånd i Sverige, men barnet fick inte eftersom han saknade pass. Sen kan vi titta på Amelia i Norge. Enorma protester vid hennes utvisning men norska UD, motsvarande Migrationsverket, ville inte backa för grupptrycket och utvisade ändå bara för att visa sig starka och orubbliga. Men vi hoppas! Vi får bara inte glömma att det sker liknande hela tiden…

   Gilla

   Svara
 2. Ping: Rädda Haddile! « Familjeterapeutens Möten med Människor

 3. Som juriststuderande har jag bara en sak att komma med. Migrationsverket kan påstå att de följer lagen bäst de vill, men läser ni de lagarna som migrationsverket använder sig utav så säger den något helt annat än hur de praxiserar. De tolkar, vrider och vänder och uteslutar. De sitter i domstolen och förnekar den verklighetsbild som finns i Mellanöstern. De går gång på gång bort från barnkonventionen och FN konventionen om mänskliga rättigheter och gömmer sig bakom en lag som talar emot deras bedömningar. MEN det finns prejudikat och DET är vad de följer. Äldre domar från högsta instans – migrations överdomstolen. Och därmed kommer Migrationsverket allt längre från lagen på ett lagligt sätt. Ändring och skärpning tack!

  Gilla

  Svara
 4. Hello! I simply would like to give you a big thumbs up for the excellent info you’ve got here on this post. I am returning to your blog for more soon.|

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: