RSS Flöde

Kloka ord /erviluca

Postat den

Det finns många Kloka Ordspråk, ord och meningar som vi slänger oss med lite hit och dit. Speciellt vi tjejer/kvinnor är nog lite mer FÖR att sätta upp lappar på kylskåpet där det står ”Fånga dagen!” eller ”Gör inte mot andra vad du inte vill att de ska göra mot dig”  och allehanda mer Kloka Ord, som man i grund och botten VILL följa, ibland TROR att man följer eller så jobbar man på att försöka leva så.

Men dom flesta gör det inte.

”Vänd andra kinden till!” kan det stå på en lapp på ett kylskåp i ett hem där det förekommer en massa gräl och bråk.

”Carpe Diem” står det på en tavla på väggen i ett annat hem, där man Planerar för Framtiden och för Pensionen och sparar pengar och lägger på hög ”utifallatt”….

Men troligen jobbar vi på det. Låter det verka i tysthet, inuti. Kanske. Eller så vill vi bara VERKA kloka  men kan inte leva upp till det själv.

Alla klokheter är så ”Självklara” och alla tror att dom lever efter det, eller försöker iallafall.

Precis som alla tror att dom har Sunt Förnuft! ALLA! Vad är då Sunt Förnuft, om ALLA har det? När det händer något tokigt säger ”dom-som-inte-medverkade” att ”Det hade ju räckt med lite Sunt Förnuft”. Men jag LOVAR dej att den som betedde sej som en ”idiot” tyckte att hen använde sitt ”sunda förnuft”. Eller så försvann det tillfälligt. Men då tycker jag att dom som står ”utanför” och dömer denna människa, ska gå i hens skor en liten stund…. för vi gör så gott vi kan, vi människor. För det mesta. Även när det blir fel.

Jag menar inte att man ska ursäkta människor, när dom gör tokiga saker, med att dom gjorde så gott dom kunde…men jag tycker heller inte att man ska döma dom eller ”halshugga dom vid knävecken” (eller var det fotlederna?).

Just nu försöker jag träna i 180 på att INTE reta mej på folk. Och det är SVÅRT! Ibland VILL jag reta mej på folk. Ibland VILL jag fräsa: ”Jävla idiot!!!” till någon som kör för långsamt, eller står på fel sida i rulltrappan.

Men för det mesta vill jag INTE det, för det är bara ett Energislöseri, och jag vill inte slösa! Jag vill använda min energi till Viktiga och Goda saker.

Därför behöver jag TRÄNA på att INTE irritera mej på Andra. Träna träna träna. Den enda man kan ändra på är en själv. Så hur mycket jag än tycker att ”han borde sluta tugga så högt”, så är det MIN irritation jag kan göra något åt! Inget annat. Jag kan be honom tugga tystare, och kanske gör han det, men gör han det inte, eller har inte förmågan att göra det (!), så är det MIN irritation jag måste jobba med.

Och när ”Hennes reaktion” blir, i mina ögon/öron/i mitt tänk KONSTIG och jag bara vill ”sudda bort” henne, för jag tycker att hennes seghet liksom smittar mej……eller gör att jag måste vääänta in henne….så är det bara  jag själv som blir drabbad. Jag kan inte skynda på henne, för hon ÄR sån, och jag kan inte ändra på henne – jag kan bara lära mej  att vänta och slappna av…

…och OM jag anser att hon är ”korkad”, är det jag själv som är korkad eftersom jag inte kan acceptera henne som hon är. Och dessutom ”smittar” det inte, även om det känns så, ibland.

Så jobbet är att jobba med sej själv!

Allways.

Och det sker inte på utsidan – det sker genom att vända hjärnan fyra varv (ibland sju!) – utan på INSIDAN. Och det är ett jävla jobb! Och sker inte i en handvändning.

Det sker under en livstid!

Kanske, om man jobbar hårt.

Grejen är att lära sej vara SANN mot sej själv, SANN mot andra, och förstående inför andra, inte slösa energi på ”fel saker” ,och att älska livet, och dess invånare.

Lätt som en plätt.

Not!

Och det handlar INTE om att ”kväva sej själv”, för det finns också folk som biter ihop i 180, blir högröda i ansiktet, ögonen sprutar ILSKA, och så säger dom ”…det gööööör inget!!!”. Dom behöver jobba lite mer på det, för dom bara sväljer sin ilska. Dom behöver lära sej att inte känna ilskan alls – bara förståelsen – och det är ett JOBB.

But a girl gotta do what a girl gotta do!

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Vo i am uguyezada fogap qojos otabusal esexex gub, nasevepe!!

    Gilla

    Svara
  2. I have been surfing online more than 3 hours these days, but I never found any interesting article like yours. It’s lovely worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made excellent content material as you probably did, the internet will likely be much more useful than ever before. ”When you are content to be simply yourself and don’t compare or compete, everybody will respect you.” by Lao Tzu.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: