RSS Flöde

”Jävla pissråtteskit!!” /erviluca

Postat den

Det är vad jag fräser högt och rätt ut när Bostadsförmedlingen skickar ett mail som gör att jag ser RÖTT! Näe, jag tror t o m att jag fräser ”Jävla helvetes skit och pissråtteskit!”.

En kollega som sitter ett rum bort utbrister: ”Oj, NU blev hon arg!” och kommer gåendes och frågar: ”Vad har hänt?”.

Det här har hänt:

Jag tittade på en lägenhet förra veckan (tillsammans med 10-14 andra) och igår fick jag ett mail från Bostadsförmedlingen om att jag skulle tacka ja eller nej till den. Detta mail var lååååångt med all möjlig information samt 20 frågor som jag skulle svara på om jag tackade ja. Jag fick till nästa dag på mej att svara. ”Svara senast den 6/12” läste jag.

Hjärnan gick i 120: ”Vill jag eller vill jag inte? Hur är området? Vill jag bo där? Klarar jag den hyran (även när jag blir pensionär)? Vad är det för människor som bor där omkring?” etc

Samtidigt är jag med i Lägenhetsbyte där det just nu är på gång ett tre-parts-byte. Dock är ansökningstiden för byten väldigt låååång och värdar tar 2-3 månader på sej att svara PLUS att min erfarenhet är att dom i slutänden ändå säger ”nej”. Jag har varit inblandad 3-4 gånger och det är alltid någon värd som säger ”nej” (oftast har det varit min hyresvärd som tyckt att dom ev nya hyresgästerna ”inte duger”).

Efter ett dygns funderande och rensande av hjärnan bestämmer jag mej för att ha is i magen och tacka nej till lägenhetserbjudandet (som man ändå inte vet om man får, för sen ska det ju svaras rätt på frågor och skickas in allehanda bevis på allt och inget), vilket jag gjorde idag efter förmiddagens jobb-möte (mitt på dagen). Om man INTE tackar ja eller nej inom ett dygn (utan struntar i det) blir man ”straffad”. Förstås. Hur? Skitsamma just nu.

Nåja. Jag hade bestämt mej och kunde slappna av. Puh!

Då får jag mailet som gör att jag skriker ovanstående harang rätt ut.

Fan-i-helvetes-jävlar (kunde jag också ha skrikit).

Bostadsförmedlingsmänniskan skriver i ett mail att jag nu hamnat på ”Avhoppslistan” eftersom jag ”inte svarade”.

Eeeeeeh, va?!?

Jag mailade tillbaka att jag visst hade svarat.

Jag fick svaret att jag inte svarat inom ”utsatt tid”.

Jag kollar mitt mail NOGA igen. Läser alla 200 (!?) rader och alla frågor flera gånger…. och ser plötsligt: ”….Svara senast den 6/12 kl. 10.00.”

Jag vill svära igen. Mitt värstaste: ”Helvetes-jävla-pissråttefittkukskit!!”

Och jag kan inte låta bli att tänka på alla som läser sämre än jag, som är superstressade över att dom inte har någon lägenhet, som har 2-5 barn och är ensamstående och har det urjobbigt på alla sätt och kanske inte ens har svenska som förstaspråk – dom har fanimej ingen chans i detta samhälle!!!

För myndigheterna i detta samhälle är sååååå jävla helvetes fyrkantiga och iskalla så att jag får högt blodtryck av bara tanken på alltihop.

Jag har jobbat i såååå många år med att hjälpa människor som blir UTSATTA för Socialtjänsten (där jag faktiskt själv jobbar), Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och ibland också sjukvården plus minus en massa annat. Många av dom/er/oss är sååååå fyrkantiga och REGLIGA!

Fy i helvete! Jag fattar att man måste ha regler och att man måste följa dom. Jag fattar det.

Men ändå….

Åååååh!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: