RSS Flöde

Lösögonfransar och högklackat/erviluca

Postat den

Jag förstår inte varför kvinnor går på alla dessa trender och grejer som vi ska fixa och ha för att ”vara snygga”. Det är som om vi är värsta julgranarna som man ska hänga glittriga saker på för att blända omgivningen. För vem/vilka? ”För mej själv”, säger tjejerna och fnittrar. Sure! Jättejämställt och jättefrigjort! Tingeltangel på hela människan liksom.

Det ska vara lösögonfransar och en massa smink och fixat hår, med löshår, med någon färg och medel i så man inte kan gå ut i regn och rusk för då kan lösögonfransarna åka av och sminket rinna och håret förstöras.

Det ska sprutas in fett/silikon i läpparna också, så att dom blir hårda och stora och så att munnen putar rätt ut. Kan man ens prata normalt? Nyttigt med fillers? Kostnad? Att betala tusentals kronor på sitt utseende när vissa svälter…?

Ska man vara någon slags utställningsföremål? ”Titta på mej, vad jag ser sexig ut!”

Ursäkta men, när man ser dessa tjejer ser dom för det första ut som ”Kom och ta mej! Kom och ha sex med mej!” och för det andra ser det ut som om deras första, andra och tredje prioritet är dom själva och sitt eget utseende. Det är svårt att tänka sej att dom också kan vara läkare, studera, ha (andra) intressen (än sej själva och sitt utseende) och det är svår att förstå att dom faktiskt är både djupa och kloka och intelligenta, för hur kan man både vara djup, klok och intelligent och ägna halva sina dagar och sin energi åt sej själv och sin kropp och lägga tiotusentals kronor på sitt utseende?

Sen ska det vara silikon i tuttarna vilket innebär att kvinnor puttar in plast i sin kropp och dessutom opereras dom, vilket inte är helt ofarligt. Sen ska tuttarna masseras dagligdags för att inte stelna.

Det ska vara långa naglar som gör att kvinnor inte kan röra på händerna normalt (”Joodå det kan vi!” kvittrar alla tjejer som har långa naglar). Nej, det kan ni inte! Punkt. Det är många saker ni inte kan göra med långa naglar. ”Ge något exempel!” säger dom då. ”Eeeeeh, operera någon”.

Det ska vara högklackat så både fötterna blir hopklämda och tjejen går omkring på tårna. Det gör att dom inte kan springa fort, utan stolpar fram och får kramp i tårna, fötterna och vaderna. Men när dom vant sej kan dom ändå gå någorlunda normalt, men kom inte och säg att det är bra för fötter, ben eller rygg! Och kom inte och säg att det går att springa och röra sej normalt i dom! Tripp tripp tripp. Allt för att se sexig ut.

Sen ska kvinnorna också klämmas ihop i korta och snäva kjolar så att hon inte kan gå normalt, utan mer som om hon är kissnödig, kan inte sitta normalt eller röra sej normalt.

Kläm ihop och upp tuttarna också så att det hela tiden finns risk för att tuttarna trillar ut och då måste tjejen ha koll på det också. Samtidigt får männen inte titta på tuttarna för då är dom mansgrisar. Och trots att tjejerna ser ut som Sexobjekt vill dom bli behandlade som Drottningar (eller som prinsessor, som många skriver i sina Tinder-profiler) som aldrig skulle vilja ha sex. Typ.

Så tjejen som kommer där och har silikon-hopklämda tuttar, lösögonfransar, påklistrade långa naglar, kort snäv kjol och liten blus med tuttarna uppe vid hakan, silikonläppar och smink i hela ansiktet samt högklackade skor kan knappt gå normalt, absolut inte springa, inte gå ut i regnet och inte slappna av för två sekunder. ”Tjohoo, här ska festas!”

Wohooo, vad vi är jämlika! Wohooo, vad vi är naturliga och avslappnade och är ”bara oss själva”!

NOT. 70-talet kom tillbaka! DÅ kämpade vi för jämlikhet. Fattar inte vad som hände sen. Då var det inne med ”unisex” och vi skulle ha likadana kläder, tjejer skulle slänga bh:arna och släppa tuttarna fria och vi skulle alla gå i platta sandaler och mjuka bruna velourbyxor och blommiga lösa och mjuka tröjor. Små pojkar och små flickor skulle ha brunt och orange på sej och alla kunde ha både kort och långt hår – oavsett kön.

VAD HÄNDE SEN?

För att inte tala om när en kille går hem med en tjej med lösögonfransar, löshår, silikontuttar, putande mun, långa naglar och höga klackar. Han har ju ingen aaaaning om hur hon ser ut EGENTLIGEN. Men det ska ju inte spela någon roll ändå, för tycker han att det spelar roll är han mansgris. Punkt. Alternativt kan tjejen sova över med hela utrustningen och avstå från att klä av sej smink och hår och alltihop. Och trippa vidare i livet i högklackat och vara såååå otrooooligt jämställd.

Däremot spelar det stor roll hur en kille ser ut nuförtiden. Tjejerna säger att han ska vara vältränad, ha magrutor, vara lång, ha stora fötter och mycket och vackert hår. Gärna skägg också. Glöm inte stor snopp. Dessutom säger tjejer att ”jag vill bli behandlad som en prinsessa!”. Trams!

Om du är jämlik kan du inte vara prinsessa. Då är du jämlik och håller upp dörren av artighet, drar ut stolen för att du är snäll och hjälps åt, delar på kostnaden vid middagen och hjälps åt. Om du är jämlik kräver du inte att Han ska ta alla initiativ och att Han ska ha en Dyr bil och hämta dej i – då jobbar du ihop till din egen bil och kör honom.

Tänk om killar hade lösaxlar (för att se bredaxlade ut), löskuk (för att det ska se ut som om dom har större än dom har), skor med inlägg fram (så att skorna är större än vad fötterna egentligen är) med extratjock sula i skorna så att han blir längre än han är plus löshår. Eventuellt lite silikon i överarmarna också, så det ser ut som om han har muskler. Kanske en hård platta på magen så att man tror att han har magmuskler….

Och allt detta åker av när han följer med henne hem efter pub-kvälllen och dom hamnar sängen, och VOILA! Fram kommer Jöns-Petter! Tunnhårig, smal, flaskhalsaxlar, liten snopp och små fötter.

 Och du får inte säga något för då är du sexistisk. Det är bara att bita ihop och se glad ut.

Och behandla honom som en….prins!

Eller??

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Så bra skrivet!

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: