RSS Flöde

Åldersgrejer /erviluca

Postat den

Negativa och positiva åldersgrejer

Det jag INTE gillar är:

 • irriterande hakstrån som dyker upp från ingenstans men som än så länge endast är tre stycken, men sååå jävla envisa och irriterande och som jag givetvis rycker ut så fort dom visar sina fula små trynen (om nu hakhårstrån har trynen?)
 • åldersfläckarna på händerna och lite här och där
 • artros i alla leder som gör att jag känner mej svagare när jag är ute och går med hundarna och har blivit rädd för att ramla och jag kan inte längre kan ”hoppa från sten till sten” som jag gjorde förr, i skogen
 • synen försämras gradvis och jag måste ta av och på glasögon hela tiden (eller leta efter glasögon…)
 • rynkor
 • att jag hör lite sämre
 • torra slemhinnor KAN man få, men det har inte jag fått (än – TA I TRÄ!)
 • att bli gråhårig (men jag har inte blivit det, än – TA I TRÄ!).
 • svettningar (vallningar)
 • att man inte ens kan titta på en bulle så går man upp i vikt
 • att man går upp i vikt no matter what

Säkert kan andra 40-50-60-plusare fylla på listan över krämpor och grejer som händer med kroppen och kanske själen…?

Det jag dock faktiskt GILLAR är:

 • att jag känner mej tryggare i mej själv
 • att jag inte längre orkar bry mej vad andra människor tycker och tänker i mångt och mycket
 • att jag inte längre orkar vara blyg i olika sammanhang, utan jag bara är jag rakt upp och ner
 • att jag har mycket erfarenhet
 • att jag ”have been there – done that”
 • att jag inte går igång på en massa småsaker som jag tyckte var jätteviktiga när jag var ung
 • att jag njuter av sex (när jag har möjlighet att ha det… ha ha ha!) mycket mer, eftersom jag efter 50 har haft mina bästa sexuella år
 • känner inte att jag måste ”hänga med” eller ”gå ut” och göra en massa saker utan mår bra av att vara soffpotatis och ”bara vara hemma”.

Säkert kan andra 40-50-60-plusare fylla på listan över bra och roliga saker och grejer som händer med kroppen och själen…?

________________________________________________________________________________________________________

PS. När jag googlar ”Ålderstecken” på bilder, så kommer det upp ”en miljoooon” bilder på KVINNOR och bekymren med ålderstecken och hur man kan förändra, operera, använda salvor och grejer för att förhindra detta. INGA bilder på män! INGA! Och inga förslag på hur MÄN ska förhindra att se gamla ut….

Eeeeh?!? Män får alltså åldras helt ifred och vi kvinnor ska kämpa som idioter för att se unga ut?? Eeeeeh?? DS.

________________________________________________________________________________________________________

#ålder #åldersnoja #ålderstecken #kvinnorfårintebligamla #mänfårbligamla #gammal #närärmangammal #sextioplus #femtioplus #fyrtioplus #fyrtio #femtio #sextio #sjuttio #närblirmangammal #gråhårig #grå #hårstrån #hakstrån #sex #njutaavsexefterfemtio #klimakteriet

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: