RSS Flöde

Åldersnoja /erviluca

Postat den

Fram till och med att jag var 40 år gammal var jag nöjd med min ålder och tyckte att jag liksom passade i min ålder. Jag kunde stå upp för den: ”Jag är 15 år/26 år/37 år and I am proud of it!”, MEN när jag fyllde 40 år vaknade en åldersnoja i kubik.

Kubik-åldersnojan startade faktiskt strax innan 40 års ålder och höll i sej….länge! Lääääänge! Löjligt länge.

Och ärligt talat tycker jag – 12 år senare – att det är otroooligt löjligt med åldersnoja när man endast är 40 år….40 år är ju rena rama ungdomen!

Jag tyckte och tycker inte att jag passade i att ha åldern 40 år, 46 år eller 50 år. Inte ens 55 år tyckte jag var bra: ”Fy faan, vad jag inte ÄR 57 år. Näe, jag går inte med på det.” Jag ville efter 40 års ålder ljuga om min ålder (men jag gjorde det inte), alternativt inte säga hur gammal jag var. Vet: Löjligt!

Av och till har det känts som om jag liksom vägrat: Jag vägrar vara över 40 år.

Men så tänker jag: Vad är alternativet?

Eeeeeeh….?

När jag frågar mej det så blir jag liksom…. lite mindre vägrande. För ETT alternativ är ju att vara död. Och det är ju inte det jag vill.

Jag vill bara stoppa tiden.

Eeeeeh, men det vill jag ju inte heller.

Jag vill inte heller desperat operera bort rynkor, lyfta skinnet eller stoppa in silikon lite här och där för att radera åldern i utseendet.

Och vill jag egentligen stoppa tiden?

Vad var det som var bra när jag var 37 egentligen? Eller 27?

Var det blickarna från männen? Att vara ett sexuellt objekt? Bli uppvaktad? Blev jag uppvaktad? Är det stressen med lämningar och hämtningar på förskolor och skolor jag vill tillbaka till? Eller oron över framtiden och vad det ska bli av både mig och alla söner? Är det huvudvärken och migränen som var kronisk på den tiden jag längtar tillbaka till? Eller är det diskussionerna kring vem som skulle vab:a som var så ljuvlig? Eller känslan av att inte hinna med någonting, trots att man gör tusen saker samtidigt, som jag längtar tillbaka till?

Eeeeeh, jag kanske är rätt nöjd med att vara 60+ ändå…när jag tänker efter.

#åldersnoja #äldre #äldreänvemdå #femtioplus #fyrtioplus #sextioplus #femtio #fyrtio #sextio #stoppatiden #längtatillbakatillvaddå #tiden #tidengårfort


Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: