RSS Flöde

Multitasking /erviluca

Postat den

Jag såg en serie på Netflix, som jag tror hette ”Hundra människor” där det är några forskare som undersöker olika saker med 100 människor som är slumpmässigt utvalda med lika många män som kvinnor och med utspridda åldrar, från ca 18 år upp till ca 80 år.

Dom utför olika tester och människorna vet inte vad forskarna testar vid varje försök. Det är både roligt, spännande och intressant att se hur resultatet blir och vad det är för tester dom hittat på samt vad det är dom testar.

Ibland jämför dom åldrar, ibland kön, ibland annat. ”Vilka orkar hoppa jämfota längst?” / ”Vilka sätter ihop en ikeapall med någon som ska berätta om HUR man gör (alltså inte med bruksanvisningen framför sej) snabbast?” etc.

Det roligaste övningen/testet tycker JAG är Multitasking-testet där varje person ska vispa grädde i en bunke, trösta en baby (docka) som gråter, slå ner gubbar som dyker upp ur hål med en klubba och så var det en sak till….minns inte. I vilket fall som helst så är det JÄMNT över könen i varje test innan det och ibland presterar 40-åringarna bäst, ibland 20-åringarna etc.

MEN just i Multitaskingtestet är kvinnorna överlägset bättre än männen! Det är sååå kul att se männen i den övningen. Herre Gud!

OM det nu är så att vi kvinnor har någon slags hormon eller grej i hjärnan som gör att vi i snitt är bättre på att Multitaska och män är inte lika bra på det, så borde vi bara landa i det och förstå varandra i det, tycker jag. Män är kanske (i snitt) bättre på att fokusera 100% och när det behövs – let them! Liksom. Låt oss vara som vi är och kanske till och med utnyttja det vi är bra på!

I vilket fall som helst är jag jättebra på att multitaska….eller VAR i alla fall. Det kanske blir mindre av det med åren…Vet inte. Jag kan tex skriva jättesnabbt på datorn samtidigt som jag pratar om något annat med någon. Inte en lång stund, men jag imponeras själv av att jag kan göra det över huvud taget.

Jag är också en sån som kunde ropa till barnen att sluta slåss, samtidigt som jag satt på toa och ammade, tvättade handfatet och stoppade in en tvätt i tvättmaskinen.

Just saying.

#netflix #erviluca #mammatillfyrakillar #ervilucah #multitasking #hundredhumans #hundramänniskor #tester #experiment #testamänniskor #olikaåldrar #gamla #unga #vemärbäst

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: