RSS Flöde

Förändring /erviluca

Postat den

Du har alltid ett val, antingen att lämna eller förändra situationen och kan du inte förändra den situation som du befinner dig i så måste du acceptera den. Allt annat är vansinne.

Att leva i frustration utan att (kunna) göra något åt det, och fortsätta vara rädd/orolig/arg/ledsen gör bara att du blir uppäten inifrån. Lämna situationen. Idag.

Du kan. 

Det finns ursäkter för allt man inte vågar, eller egentligen vill eller det man inte orkar. ”Det går inte för att…..” MEN om du MÅSTE lämna/sluta/upphöra med så kan du. Med en pistol riktad mot dej själv (eller ditt barn!) så kan du. Och om du ändå inte kan, behöver du Gilla Läget och hitta andra sätt att förhålla dej till din situation. 

Du behöver inte älska det som är jobbigt, men du behöver skapa förståelse för dej själv och jobba på att tycka om det/livet/situationen, och förstå den/det, för att orka. I annat fall äts du upp inuti/inifrån.

Det är ett jobb att lämna/att förändras och det kräver sin man/kvinna. Det kräver ork, tålamod, kraft och den har du om du bestämmer dej och vill förändring. Det krävs envishet och att stå fast och vara tydlig och det krävs en jävla massa mod, förmodligen. Och det har du. Om du måste och bestämmer dej.

Att vara modig är att göra något du egentligen inte vågar men du gör det ändå. 

Det kan handla om att lämna någon/något eller att stå upp för någon/sej själv/något eller att säga ifrån gällande något/till någon. Det kan handla om att göra slut, lämna sitt föräldrahem, våga säga NEJ när man alltid sagt JA eller att ta upp en svår fråga med någon. 

Det kan handla om att våga prata om det svåra och svarta som ligger begravet och har gömts av någon anledning. Det kan handla om att erkänna något man gjort och kanske ljugit om och sedan burit på länge. Det kan handla om att säga be om ursäkt för något man gjort som man ångrar. Det kan handla om att lämna en person eller säga upp kontakten med någon som ändå bara gör en illa. Det kan handla om så många saker och det krävs kraft för att orka och våga. Men det går.

Allt går (nästan).

Du vågar.

I morgon kan det vara för sent. 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: