RSS Flöde

ONT i magen! /erviluca

Postat den

Jag har liiite liiite hosta av och till och det får man INTE ha nuförtiden. Speciellt inte när man åker pendeltåg. Det är som om jag får hosta av att veta att jag inte får hosta….

För att avhjälpa problemet köper jag halstabletter. Vicks halstabletter. Det finns en sort jag äääälskar och som jag aldrig lär mej hur påsen ser ut, så ofta köper jag fel sort, men när jag jäktar in på tobaksbutiken på morgonen i Skogås råkar jag köpa RÄTT påse för en gångs skull. Mums!

Så jag kliver in i tåget, känner att jag kanske börjar hosta, tar en halstablett och VOILA! Problemet är fixat. Jag tar 3-4 tabletter för dom är såååå goda.

Men sen jobbar jag. Och jobbar. Och tänker inte ens på halstabletterna.

På vägen hem i tåget: ”Oooooh, jag tror jag ska hosta!” Halstablett. Mums. Hostar inte. Gott!

Väl hemma är det hundpromenad, matfixning, tv-tittande och sen är det läggdags. Jag tar med halstabletterna. Bestämmer mej för att jag sover bättre om jag tar en uppfräschande halstablett innan jag somnar.

Jag ligger och läser och tar en halstablett….MUMS!

En till. MUMS.

Bara en till. MUMS!

EN till, sen är det slut. MUMS!

Jag KAN nog ta en till….varför inte liksom? Vem bestämmer över mej egentligen? Jag! Jag vill ha en till! Tack! MUMS!

Jag tror jag äter 6-7 halstabletter.

I bakhuvudet säger en liten Klok gumma: ”Du kan få ont i magen av dom här. Du KAN få diarre och magknip.” Jag bah: ”Det är inte säkert. Kanske inte den här gången…”. Jag säger åt kloka gumman att gå och lägga sej. Bums!

Jag vaknar på natten av FRUKTANSVÄRD magknip! Jag kan inte röra mej. Det gör så jävla ont så att jag ligger blickstilla och bara andas och funderar på hur jag ska ta mej ur den situationen. Det gör så ont så att jag inte kan gråta, inte prata, knappt andas, men jag måste andas! Andas in djuuuup….AAAAJJJ!! Andas uuuuut…. AAAAAJJJ! Fokusera på andningen.

Tankarna börjar gå igen: Om jag nu dör, hoppas jag att jag dör innan det gör ännu mer ont. Å andra sidan vill jag gärna hinna ringa 112, men HUR – jag kan inte röra mej!! Det gör för ont! Och OM jag lyckas ringa 112; Hur ska dom komma in i lägenheten? Det är ju en säkerhetsdörr! Andas djuuuupt!!! AAAAJJJJ!

Dom kanske kan krossa ett fönster och komma in därigenom? Eller ringa på hos någon granne? Vad ska grannen göra? Meh! Andas in djuuuuupt! Håll andan. Andas uuuuut! AAAAJJJJ!!! Kan det vara brusten blindtarm? Fast det känns inte så. Som om jag skulle veta hur det känns….det är ju till höger det sitter….Andas IIIIN….Andas UUUUT. AAAAAJJJJJ! Jag döööör!! Om dom slår in ett fönster kommer katterna att hoppa ut där, och vad händer med hundarna om jag blir körd till sjukhus? Sopar någon upp glaset? Sätter dom för rutan så att det inte står öppet? Stänger dom dörren till rummet där glaset är krossat?

Det går nog över ändå. Andas IIIIN djuuuupt. Håll andan. AAAAJJJ! Andas uuuuut! AAAAJJJJ! OM jag ringer 112, vilket jag ju inte kan ens (!) och åker in, kommer allt att gå över i ambulansen, eller när vi kommer fram. Så är det alltid. Andas iiiiin. AAAAAJJJJ!! Andas uuuuut. ALDRIG kan man få ha någon RIKTIG sjukdom, bara typ ”förstoppning” eller ”ätit för många halstabletter”…. Oj, halstabletter!?! Det är kanske inte brusten blindtarm. Det kanske är kramp av halstabletterna…dom innehåller ju….nåt medel som jag inte tål om jag äter för många av dom. Det visste jag ju….. Jävla idiot! Men tänk om jag tror det nu och det ÄR brusten blindtarm, eller en cancersvulst som brustit eller fått tarmen att brista….Men känner man inte det? Att det liksom är VÄRRE då….ANDAS…..

Jag tror jag kan röra mej liiiite nu….liiiiite….AAAAJJJJJ! Jag önskar jag kunde PRUTTA UT det som gör ont. AAAAAJJJ! Rör mej liiiite. AAAAJJJJ! Andas iiiin, andas uuuut. Inte svimma nu. AAAANDAS. Tänk om jag dör…..av ontet….. AAAAAJ! Andas…..

Jag överlevde.

Jag tog mej till toaletten till slut och skiten kom ut. Bokstavligt talat. Rätt väg.

Men det var nära slutet kan jag säga.

Inga fler GODA halstabletter för mej. I alla fall inte så många på en gång. Frågan är om jag klarar att ta EN och sen vänta till nästa dag, eller vad man nu måste göra.

Jag får helt enkelt inse att jag är en nykter halstablettoman.

”Hej, jag heter Erviluca och är halstablettoman”.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: