RSS Flöde

Oro /erviluca

Postat den

politiska partier

På söndag ska vi välja åt vilket håll Sverige ska gå. Ska allt förändras eller ska vi bibehålla det vi redan byggt upp?

Ilskna röster fräser att ”Sverige är på väg åt fel håll” just nu med våld och alla möjliga hemska saker, och så ska vi förstå att det är flyktingar och invandrare som förstör och härjar, men det stämmer inte. Vi har det bra. Vi är ett av dom länder som har det bäst!

hat.png

Jag vill att vi ska fortsätta vara bra och fortsätta må bra.

Av hat mår man inte bra.

Med inställningen ”DOM” (…är fel) och ”VI” (…är bäst) kommer man ingenstans. Hat föder hat. Att ”skicka ut dom” gör bara att flytta över problemet till någon annan samtidigt som dom man ”skickar ut” mår sämre.

korkad sockerconny.jpg

Att tro att ”dom andra” (icke-vita) är fel är så dumt så att klockorna stannar. Man måste vara oerhört KORKAD för att tro att vi är olika bakom skinnet. Vi har vuxit upp i olika sammanhang, ja, och har därför olika sätt att bete oss, men ALLA är förändringsbara. ALLA. Till och med nazisterna.

nazister.jpg

Tyvärr har nazisterna fått ett SAMMANHANG där dom trivs tillsammans med andra som hatar. I Sammanhanget/Gruppen är dom ett VI och i det VI:et trivs dom. För INNAN dom blev ett VI hatade dom åt alla möjliga håll – sådär lite spretigt. Troligen för att dom inte fick den kärlek och omtanke dom behövde få som barn. Hat föder hat, som sagt. 

hata nazister.png

När VI hatar nazisterna är det som att göda dom. Då får dom liksom ”tillåtelse” att slåss, bråka och hata, tillbaka. Då blir vi ett tydligare ”Dom” och dom blir ett tydligare ”VI”. Det är härligt att få Höra Till och ingå i en grupp. Och en grupp bli starkare när dom har motståndare.

Jag vet inte hur vi ska kämpa emot dom onda krafterna. Men det jag vet är att vi måste. Och alla som är emot Ondskan måste höja sina röster.

kärleksbomba.jpg

Egentligen skulle jag vilja ta varje liten nazist i handen och föra henom till ett land där människor lider. Där skulle hen få komma nära familjer, hjälpa utsvultna barn och höra människors olika historier. Han skulle få kärlek. Det är jag övertygad om. Och han skulle vara tvungen att släppa sitt hat, och han skulle förändras.

Men jag hinner och kan inte.

kärlek.jpg

Därför tänker jag att alla vi som INTE hatar andra. Alla vi som är ”godhetsknarkare” som en nazist ilsket fräste åt mej att jag var (”Åh, tack!” sa jag). VI måste höja våra röster och vi måste rösta på söndag.

För Godhet. Emot Hat.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Vi har problem i Sverige av olika slag. Jag TROR att problemen skiljer sig lite i olika delar vårt land. Där jag bor skjuter folk varandra mitt på dagen mitt i bland andra människor. Det är ett stort hot mot varje människas trygghet. Jag är inte emot invandrare, bara onda gärningar. När vi röstar på söndag så gör vi det på rätt parti….eller hur..😉💛💙💛💙

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: