RSS Flöde

Det går inte att lita på mej! /erviluca

Postat den

 

Alla ni som KRÄKS av att läsa ytterligare ett blogginlägg om VILSE-gående a´la moi kan sluta läsa här! Ni andra: Trevlig läsning!

 

 

 

När jag går ifrån Den Nedlagda Landningsbanan, som vi går på – jag och hundarna – så LOVAR jag mej själv att jag ska vända om och gå tillbaka samma väg om jag är i närheten av att vara osäker på åt vilket håll jag ska gå, och jag tar mej själv i hand och LOVAR mej själv att INTE lyssna på mej själv när jag säger till mej själv att jag ”känner på mej” att vi ska gå åt något håll. När jag ”känner på mej” en riktning i någon form är det FEL! Fel fel fel! All tidigare forskning i mitt liv visar att jag inte KAN känna på mej åt vilket håll jag ska gå. Jo, jag KAN känna på mej, men jag känner fel. Fel fel fel! Så jag stannar upp, lovar mej själv att vända och gå tillbaka, så fort jag blir minsta osäker! Med det löftet som trygghet inuti går vi av Den Nedlagda Landningsbanan och följer en upptrampad stig in i skogen.

Sen går vi lite längre och lite längre….jag kan ännu vända om och komma tillbaka till Den Nedl…..osv.

Men någonstans där – vet inte riktigt när det sker – men plötsligt så VET jag att vi KAN gå åt ”DET” hållet för att liksom komma tillbaka till Den Nedl…., fast åt ett annat håll. Jag bara VET. Jag KÄNNER det.

Men VAD lovade jag mej själv?!?

Det jag lovade ”glömmer” jag.

Eller TYP glömmer.

För nu VET jag hur man ska gå.

Typ.

*suckar*

 

”Plötsligt” är vi alldeles vilse.

Fullkomligt och alldeles vilse, och jag vet inte ens från vilket håll vi kom. Eller var stigen som vi följde ett tag tog vägen. Plötsligt är alla stigar borta och vi kliver runt bland björkar och tallar som står tätt tätt och inga stigar eller vägar i sikte.

Fan! Fan! Fan!

ATT jag inte kan lita på mej! Jag LOVADE mej ju!

Jag tar fram mobilen och ploppar upp GPS:en……

….men SEN då?!?

”Ja, det är bara att kolla var norr och söder ligger!” säger Mister BesserWisser!

Han är dock inte med mej i skogen och kan inte besserwissra i mitt öra, men han gör det inuti mitt huvud och jag fräser åt honom: ”Håll käften! Du fattar ändå inte hur det ser ut i MITT huvud!!”

Och han vill INTE veta. Jag lovar.

På kartan på GPS:en ser man EXAKT åt vilket håll norr är/pekar. Jättebra. Då vet jag. Tack!

Men…..?

Men jag vet ändå inte åt vilket håll jag ska !

Jag har ju ingen adress till Den Nedlagda Landningsbanan, eller adress dit där jag ställde bilen!

Jag är en blå prick på GPS:en och går lite åt höger….som förmodligen är norr….och blå pricken rör sej åt ”fel håll”, för jag har nämligen hittat DNL på kartbilden: ”Det MÅSTE vara det där superraka strecket!”. Men hur jag än går, så vill inte pricken röra sej i rätt riktning, dvs MOT strecket. Fan fan fan! Kanske om jag går baklänges! För det känns såååå bakvänt! Hela kartan är felvänd, enligt mitt sätt att förstå saker och ting, och hur jag än vänder på mobilen vrider sej kartan ”fel”, vilket förmodligen är ”Rätt” enligt ”norr-och-söder-tänkandet”, och enligt Mr BesserWisser, men inte enligt min KROPP och KNOPP!

Lost and Confused Signpost

På något vänster eller höger lyckas jag ändå få den blå pricken att röra sej mot DNL och till slut upptäcker  jag Den Nedlagda Landningsbanan….men håll i er (!) PÅ FEL SIDA!!

Jag fattar ingenting! Jag har gått emot landningsbanan så att jag till slut är nära nära och när jag tittar  genom träden i Verkligheten är den till HÖGER om mej fast den på kartan är till VÄNSTER om mej!

Nä! Jag fattar inget!!

 

 

Och inte går jag att lita på heller.

Det är bara att gå och lägga sej!

Omedelbums!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Finns det ingen kurs att gå på som utbildar hundarna till ”returhundar”.Att liksom apportera matte tillbaka till utgångspunkten på en given signal?

  Gilla

  Svara
 2. christer Jönss

  Hoppas att det finns en sådan kurs så skulle jag ge min hustru den i present då hon ofta går i skogen men hela tiden rädd att gå vilse och vi har en hund som skulle klara en sån kurs
  MVH
  Christer

  Gilla

  Svara
  • Min FÖRRA hund hittade alltid tillbaka till Start, och hon märkte på mig när jag började villa runt och inte veta vart jag skulle. Hon var sååå smart! Vet inte hur hon gjorde, men she did it!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: