RSS Flöde

Samtal med Aliens, del 2 /erviluca

Postat den

På en del av Planeten bor dom vuxna gifta F-aliensarna i små burar. När dom bli könsmogna blir dom utvalda av en Z-aliens och insatta i en bur. Det är lite olika hur stor buren är, och det beror helt på hur rik Z-aliens är. F kan dock inte välja ”make”, utan hänvisas helt till att bli utvald. En gång i månaden ungefär släpps alla F-aliens ut ur sina burar och festar tillsammans med alla andra F-aliens och småaliens. Det är när månarna står på ett speciellt sätt. Av vad jag förstår står månarna på rad en gång i månaden.

Jag förstår inte varför F-aliensarna måste sitta i burar. Dom verkar ju helt ofarliga och väldigt snälla. Dom flesta. En del verkar mest bara ledsna och nedstämda, men vem skulle inte bli det om man var instängd jämt?

Jag satte mej bredvid en sån här bur och pratade med en utav F:arna. Hen berättade att alla aliens på den där delen av planeten trodde att det var en jättealiens som kallas ALLI som skapat hela planeten, och denna ALLI har bestämt hur allt ska vara. Det fanns någon skrift som hette typ ”ALLIS pergamentrullar” (direktöversatt) och där stod det hur alla skulle bete sig och vad som hände om man inte följde det här.

Fast när jag senare åkte till andra sidan planeten så menade dom där att det var några som hette ”FURA” och ”LURA” som tillsammans skapat planeten och dom hade också en massa regler kring hur alla skulle vara och hur aliens skulle bete sej. Dom reglerna var skrivna i en bok som kallades ”FULU”. Där var inte reglerna lika hårda som på andra sidan planeten. Där satt tex inte F-aliensarna i burar, utan gick helt fria. Där menade dom att dom som trodde på ALLI var helt ”ute och cyklade”.

På ytterligare ett annat  ställe på Planeten menade dom att det var ”GRYT” som kommit ner till Planeten och skapat allt liv. Dom var lite arga på dom som trodde på FULU och tyckte att alla borde tro på GRYT. När jag frågade vad det spelade för roll vad alla trodde – ”kan man inte tro på olika saker och ändå vara sams?” så tittade dom på mej som om jag vore helt korkad.

När jag ville åka till södra sidan av Planeten blev jag stoppad. Aliensarna sa att dit kunde man inte åka. Där var det jättemycket bråk. Det var Aliens som slogs mot Aliens, för dom Ena ville bestämma över Dom Andra, och ta över hela det landet. Dom dödade allt och alla som kom dit – småaliens och stora aliens; alla! ”Men då blir det ju inga kvar?!” sa jag. Och så tyckte jag det var så otäckt att dom dödade även dom små aliensarna, som var helt oskyldiga och bara försökte överleva….bara för att vissa vuxna aliens ville ha den delen av landet. ”Fast dom vill nog inte bara ha landet – dom vill nog att alla ska ska tro på ”FNYS” också, som dom tror är den som skapat allt”, berättade en alien.

Jag förstår fortfarande inte varför man inte kan få tro på olika Skapelseberättelser på Planeten. Det är ju bara en tro – ingen vetenskap eller sanning. Och varför vill vissa vara elaka bossar över andra? Och varför vill man döda sina gelikar? Varför dödar aliens aliens, liksom?

Dom berättade att det fanns fabriker där dom uppfann och byggde förstörelsevapen, och saker som tar död på många aliens på samma gång.  Hela tiden uppfanns och byggdes det värre och större och bättre förstörelsevapen. En aliens sa att hen var rädd för att dom själva en vacker dag skulle spränga hela planeten!

Snacka om självdestruktiva aliens, alltså!

Tur att man bor på planeten Tellus….

…..eller??

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: