RSS Flöde

”Jag” eller ”vi”? /erviluca

Postat den

couple,single,family,single

När jag var yngre (UNG) retade det mej att vissa av dom killar jag var ihop med ofta sa ”JAG” när han berättade något om vad VI gjort eller skulle göra:

”JAG ska åka till Grekland” tex, fast VI skulle åka till Grekland. Eller: ”När JAG var på fest i helgen….”, fast han var med MEJ, dvs ”När VI var på fest i helgen….” osv.

Otroligt irriterande! Som om jag inte fanns, eller var viktig!

Genom åren har jag noterat att flera män säger så, och jag börjar undra om det är något manligt, och i så fall VARFÖR?

Min storasyster har sagt att hon behövde ”uppfostra” sin man att ”prata rätt”,  för han sa också ”När JAG var i…..” osv. Nu pratar han ”rätt”. Tror jag.

Men jag undrar VARFÖR?

När gubbarna på jobbet säger ”När JAG var i Skåne i helgen träffade JAG ……bla bla bla…”. Medan en kvinna skulle säga: ”När VI var i Skåne i helgen träffade vi…..bla bla bla….”. OM man gör något själv/ensam säger man givetvis JAG, men inte annars.

Jag har däremot ALDRIG hört en kvinna/tjej säga: ”När JAG var i Uppsala förra helgen….” om hon varit tillsammans med sin partner där. Aldrig.

Liers

Ibland kan jag tycka det är LÖJLIGT, som om männen LÅTSAS att dom är ”fria och singel” – varför nu det skulle vara så häftigt? Eller att dom inte står upp för sin kvinna/familj – kanske t o m skäms för dom. Inte vet jag.

Varför säger dom annars ”JAG” och ”MEJ!” när det handlar om ”VI” och ”OSS”??

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: