RSS Flöde

Jag har redan vunnit högsta vinsten! /erviluca

Postat den

imagesCAPX30D4

Kvinnornas dag idag.

Jag vill sända varma och kärleksfulla styrketankar till alla kvinnor i hela världen som kämpar, bara på grund av att dom fötts just som kvinnor.

Det är så många kvinnor som kämpar och sliter out there. Det är så många kvinnor som plågas och som har det svårt, bara på grund av att dom är just kvinnor.

 svt

Kvinnor dör, kvinnor blir slagna, kvinnor blir brända och råkar ut för syraattacker, våldtas och omskärs. Kvinnor stängs in, blir ensamma, övergivna, föder barn och dör vid svåra förlossningar. Kvinnor får inte gå utanför sina hem utan någon man som följer dom, kvinnor utsätts för övergrepp, kvinnor kränks och är i många länder andra klassens medborgare.

Three pregnant women

Ändå är det vi kvinnor som ger liv, som både väntar, föder och ammar nästa generation.

Kvinnor BORDE höjas till skyarna, dyrkas och älskas omåttligt – överallt!

Ofta tänker jag på att jag, när jag föddes som kvinna, hade sagolik tur att jag föddes just i detta land!

Loving mother

Man kan säga att jag, när jag föddes, vann högsta vinsten på födelselotteriet: Jag föddes i Sverige av en kärleksfull och god mamma, som hade en klok och man vid sin sida, som försörjde oss alla. Kan man ha det bättre?

Grattis till mej, men framförallt är det Alla Kvinnors Dag idag, och speciellt vill jag skicka ut kärlek till alla som har det svårt, runtom i världen:

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Ja – och kvinnor förhindras att röra sig fritt och förlorar muskelstyrka, går miste om glädjen att röra sig i sin egen takt, blir orkeslösa och svaga. Förlusten av solljus berövar dem d-vitamin och leder till skört skelett och sämre allmän hälsa. Det som nyss sagts är kanske det minst allvarliga av allt elände som kvinnor tvingas utstå. Enbart för att de är födda med kvinnligt kön.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: