RSS Flöde

En u-båt på BB? /erviluca

Postat den

Jag undrar verkligen om det är så att någon På Riktigt sett en u-båt, eller liknande, där i vattnet där militären letat och letat och letat (för en massa miljarders kronor). Jag tror att dom helt enkelt vill ha mer pengar till försvaret och därför fixar en ”hitte-på-u-båts-letning” för att visa hur oskyddade vi är och hur farligt det är att ha sitt land så nära ”ryssen”.

Det var ju samma sak för…..MASSOR av år sen – typ 30 år sedan, eller nåt. Då letades det också efter en u-båt i flera dagar och veckor, men ingen u-båt hittades. Kanske tyckte försvaret även då att dom hade lite för lite pengar.

pisa_och_tea

Kanske är det så man ska göra när man behöver mer pengar till sin verksamhet? Man kan göra lite ”hitte-på-problem”.  I skolan tex, där det lääääääääänge behövts mer pengar, men ”ingen” har fattat det förut, utan man har väntat på att det ska visas i en massa Resultat av Viktiga Undersökningar, och först DÅ vaknar  politikerna. Fast jag skrev för cirka 10 år sedan vad som skulle hända om man struntade i BARNEN (som alla går i skolan).

Kanske dom som kämpade för skolan skulle ha skapat en massa ”hitte-på-undersökningar” redan då!

Liksom.

Eller sjukvården. Där har det länge behövts mer personal och mer pengar. Men det kommer inte politikerna att förstå förrän dom själva blir sjuka, eller förrän någon Undersökning visar att vi ligger sist på någon lista över hela världen.

För det är ju viktigt att ligga högst på Listan.

Listor är viktiga.

Jämförelser är viktiga. Hur människor mår och har det i VERKLIGHETEN spelar ingen roll, bara Listorna säger Rätt Saker.

Barnmorskorna på sjukhuset i Lund...

”Vi mår dåligt!!” skrek barnmorskorna.

Men vem bryr sej om dom inte fixar någon Lista.

Eller kanske en u-båt.

En u-båt som åkt vilse och hamnat på BB.

Eller en stor u-båt som ska till att pluppa ut en liten u-båt.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Åh vad jag önskar att du inte hade så rätt!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: