RSS Flöde

Full i skratt /erviluca (kort om Fiona)

Postat den

 

 

Hundarna får INTE hålla på och skälla. Det VET dom. Ändå gör dom det. Skithundar! Jag säger: ”NEJ! FY! TYST!” och ofta måste jag gå till dom och se till att dom slutar genom att se BESTÄMD ut med hela kroppen och hytta med fingret (ooooh! ”läskigt!” Huvva!). Dom slutar alltid när jag tar till hyttandet. Och står nära. Det är svårare på avstånd, dvs att rooopa: ”NEEEJ! SLUTA!”. Det har inte alltid önskad effekt. Väldigt sällan faktiskt.

Image of a barking dog

Balkongdörren är alltid ÖPPEN när det är någorlunda vettigt väder. Då kommer inte bara Luft och Sommar in, utan också en massa Spännande Ljud: ”Wohoooo!” (tänker hundarna).

Fiona och Milton är satta här på jorden för att SKYDDA mej/lägenheten/alla ifrån Farliga Saker.

Farliga saker = Allt som låter/hörs.

Fast dom har slutat skälla på småfåglarna faktiskt….när jag tänker efter. För jag gillar småfåglar. Och matar dom gärna. Så jag har tränat hundarna att låta småfåglarna få landa på vårt balkongräcke och äta av den mat jag lägger där åt dom. Hundarna tittar då intensivt och tappert på småfåglarna och ”håller i sej” allt vad dom orkar, från att skälla och jaga bort dom små  ätbara  ljuvligt söta gråsparvarna. När jag ser hundarna ligga på balkongen och låta småfåglarna ta mina brödsmulor, sväller jag av stolthet. Ibland kommer gråsparvarna in i köket också, men då kan inte hundarna hålla sej: ”VOV VOV VOV VOV VOV!”.

Nåja.

FooledYou-Rob

Det skulle bli ett kort inlägg. Trodde jag, ja! Lurad!

Iallafall så var Fiona och Milton så himla skälliga på morgonen. Fifaan! Dom skällde när jag satt på toa (!) – skithundar! Och när jag satt och slappade i soffan och tittade på ”Plain Jane” (love it!) – bad dogs! Till slut dundrade jag argt ut på balkongen (man KAN dundra fast man är barfota), där Fiona satt på träsoffan och hörde och såg ”farliga saker”. Jag ville inte bli tvungen att stänga balkongdörren. Så jag stod där och STIRRADE på Fiona. ARGT. STIRRADE. Och visste inte vad jag skulle säga egentligen. Jag bara STIRRADE.

Ashamed_dog_2

Då kröp hon ihop och blev pytteliten, rann ner på balkonggolvet och krööööp UNDER den lilla soffan och la sej där, ihopkrupen. Jag blev så FULL I SKRATT. Jag böjde mej ner och tittade under soffan. Där låg hon och skämdes. SKÄMDES! Hon såg ut som dom där hundarna jag sett på You Tube, som skäms!

Och det var så GULLIGT och såg så ROLIGT ut att jag började gapskratta.

Jag borde ha filmat det, men som vanligt hade jag inte mobilen i närheten….

Jag har fortfarande bubbel av skratt i hela mej efter att ha sett henne beté sej så….mänskligt!

Ha ha ha!

 

…………………………………………………………………………………

Fotnot:

Vet ni om att gråsparvar minskat otroligt mycket dom senaste åren och att dom nästan är utrotningshotade?

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Maria Ebbeskog

  Har du hittat den bilden på nätet? Eller du tagit kort på vovven när han har påse på huvudet? Min hund skulle skaka av sej påsen innan jag fick fram kameran i rätt höjd. .

  Gilla

  Svara
  • Jag har hittat bilden på nätet. Mina hundar är svart-lockiga, pudelblandningar. Jag tror inte dom heller skulle acceptera en påse på huvudet… 😛

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: