RSS Flöde

Det där med att döda…/erviluca

Postat den

 

Ibland trängs Funderingarna i min knopp. Så är det nu. Här är EN utav alla funderingar:

Angry Woman with PMS Preparing to Kill Someone with a Knife Clipart © djart #4985

Vi människor har ju någonstans där i begynnelsen Bestämt Saker: Det här FÅR man göra och det här får man INTE göra. Så kallade lagar. Sen ska ett gäng människor bestämma om vi följer lagarna eller inte, och om överträdelserna går att bevisa eller inte. Så långt är jag med. Så måste det ju vara.

Men så har vi det här med att döda någon. Ibland får man döda någon, eller några – eller hur många som helst (!) – och ibland får man absolut inte döda någon, eller några.

I vissa fall är man hemsk och massmördare om man dödar många – i andra fall är man tvungen att döda många.

Ibland ändras det efteråt. Inledningsvis var man tvungen att döda vissa, men efteråt anses det fel. Himla otur!

Förklaring:

Om man dödar någon utvald, för att man är arg eller tycker att den är en idiot, eller för att den personen kanske gjort ens liv till ett helvete, så är det MORD och FEL. Och man straffas för detta. Länge. Detta gäller om det anses vara fred och man är en privatperson.

Revelations: The new book reveals how soldiers like this one callously murdered the innocent and then joked about it with fellow soldiers

Om man dödar ”vemsomhelst” lite ”hursomhelst” för att dom råkade vara just där och just då, kan det vara  helt rätt i andra fall. Och man får inget straff. Däremot kan man få straff om man inte dödar dom. Detta gäller om det anses vara krig och man är en soldat.

Så om man är en person som verkligen gillar att döda och skada, men man får inte det för att lagen säger det – då kan man ju åka till ett land som är i krig, och där döda lite hursomhelst. Risken är ju förstås att man blir dödad eller skadad själv också, men det är kanske smällar man får ta…

Men om man är superfredlig och absolut inte vill vara med i något krig eller helt enkelt inte tror på krig och tänker att det inte hjälper att döda varandra. Vad gör man då? Speciellt om man råkar bo i ett land där ett gäng bestämmer sej för att starta krig? För det är ju inte säkert att man får fly och det är inte säket att något annat land vill ta emot en.

Do you think Modern Day Warfare, Religious, War on Terrorism, etc is an excuse (Coverup) for A Handful of People who just want to Control the Economy of the World?

Och hur startar man ett krig? Är det bara att samla ihop ett gäng, som vill bråka och skada och döda, och så ”kör man”? Och då blir man inte skyldig till mord, för då är man många och så kan man skylla på något/hitta på en anledning – vadsomhelst – typ; ”dom-har-fel-religion”, eller nåt.

?

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Det där får du nog fundera länge på. För det gör ”de som bestämmer” också! Sen har vi olika typer av krig och även krigsförbrytare som dödat ”fel”…..

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: