RSS Flöde

Lagom finns inte längre /erviluca

Postat den

Image: Thinkstock

Ingenting tycks göras Lagom numera. Allt görs Fullt Ös – medvetslös. Eller inget alls.

Man Promenerar inte längre – man Power walk:ar. Och då kan man liksom inte göra det Lagom, utan det ska pustas och flåsas och gås Långt! Och dessutom ska man både ha pulsmätare och stegräknare, Power-Walk-skor och Power-Walk-kläder. Stavar har man ju också, förstås.

Att bara GÅ, för att det är skönt, titta på naturen och ta det lugnt finns inte. Att gå en långpromenad finns inte heller, för om man inte går så att man Svettas är det ”meningslöst”.

Man springer inte längre – man joggar. Och då kan man inte springa ”lite lagom” varannan dag, för att det är skönt och kroppen mår rätt bra av det – nej, man ska springa längre och längre varje dag, olika rundor varje gång, så att kroppen inte blir ”lat”…….

…… och man ska ha runkeeper (tror jag det heter, men minns inte vad det är…) och pulsmätare och stegräknare, joggingkläder och joggingskor och man ska tävla – fast bara med sej själv, förstås. Man ska svettas och man ska springa längre och längre varje gång, och gärna varje dag, men ändå inte, för kroppen måste ju vila också – annars gills det inte. Typ. Att bara springa 2,5 km, i mjukisbyxor och en t-shirt (i bomull) ”lite lagom sådär” är som att svära i kyrkan.

Man kan inte ha en mobil och prata i den ibland – när man har tid – lite lagom sådär. Näe, man ska vara ständigt På G, ständigt åtkommen; på toaletten, när man äter, när man duschar – allways! Om man säger att ”jag svarar inte i mobilen när jag äter” eller ”jag har mobilen kvar hemma” (när man är ute och går PW:ar), så tittar folk på en som om man vore….en Weirdo!

Man kan inte lyssna på musik lite lagom sådär – näe man ska ha en massa listor på Spotify, som är musiklistor för Olika Tillfällen; När man äter, när man sover, när man duschar (!), när man joggar, när man älskar (?)….att lyssna lite diffust på ”vilken-musik-som-helst” på radio är konstigt.

Köttbullar stekta 1000g

Man kan inte slänga in lite köttbullar i micron och värma, koka lite makaroner och värma några broccoli till sina barn sådär lite lagom. Näe, man ska göra Fantastiska Måltider med Ekologiska grönsaker och kött från kossor och grisar som Mår Bra (i Sverige) – Vegetariskt går också bra – och man ska tillverka denna fantastiska måltid Tillsammans med sina barn och med sin man/fru, lyssnande på musik på sin Matlyssnarlista på Spotify – gärna glatt sjungande till. Därefter ska man lägga upp maten fint på tallrikar, fota allt och lägga ut på Facebook och Instagram, samt Twittra om den härliga, goda och näringsrika måltiden som man äter med sina glada och samarbetsvilliga barn, och sin kärleksfulla make/maka, i god tid innan man ska ut och jogga.

Rich’s In-Store Bakery Division: Categorically Excellent

Dessutom lagar man till en härlig efterrätt med underbara ingredienser – inte slänger man upp några skedar glass till var och en lite lagom sådär…nej nej nej! Eller så bakar man underbara bakverk (och fotar! Och lägger ut för alla att se på nätet) – eller cupcakes (!) – som man avnjuter – för att man kan UNNA SEJ det när man powerwalkat/joggat/varit på gymmet.

Hur man hinner?

Har ingen aaaaaning!

Men det är kanske därför man gör allt så mycket och så FORT – för att hinna! Och man kanske fotar allt för att man kanske knappt tror sig själv annars, eller kanske man glömmer allt – för det är så mycket och så fort!?

Man hinner helt enkelt inte med ”lite lagom”.

Eller?

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Så sant 🙂

  Gilla

  Svara
 2. Deltar inte i den stressen, fast visst har jag plåtat mat! Det har då tagit sina modiga timmar eftersom det inte går fort att laga mat utan finmotorik. Inget annat går fort heller, så det är bara att andas och ta det LUGNT!

  Gilla

  Svara
 3. Amen! Och det viktigaste av allt är att det finns PUBLIK till allt man gör. Att andra ser och bekräftar och ooohar och aaahar. Dödstråkigt.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: