RSS Flöde

Hundpromenad med pro /erviluca

Postat den

Vilse 2013-08-21 084

För 50 kr/hund kan man få gå en hundpromenad med en hundproffs från Brukshundsklubben, på en timme. Jag bokar in mej och hundarna.

16706-whaaat

Vi träffas vid motionsspåren, fast jag tycker det är konstigt att vi bara är tre människor (+ 5 hundar)….och var är proffset? Vi står där och bekantar oss, och hundarna nosar på varandra och ”godkänner” varandras existens, liksom. Jag undrar  om vi står på rätt ställe, eftersom det bara är vi, och ”var är dom andra?”. Sheltie-matten ringer ”proffs-kvinnan”. Vi står på fel ställe. Men dom andra kommer; Proffset och tre mattar till med tre hundar. Det är ”Dom Knepiga” hundarna som kommer. Dom kan inte gå med andra hundar än, så dom får gå en bit ifrån, och TRÄNA på att promenera med andra hundar,  men det är bra att det finns ett gäng ”Högfungerande” hundar också, säger Proffset, så kan dom ickefungerande hundarna se hur dom SKA fungera. Egentligen.

Vilse i skogen 2013-08-10 050

Så där går vi då, en hel promenad, på en timme, och är Förebilder. Fiona och Milton beter sej Exemplariskt; Går fint, är lugna, låter hyperstressade hundar nosa på sej utan att reagera. Hela tiden får dom ”Visa Hur en Normal hund beter sej”. Milton talar dessutom om, med ett ”BOFF!”,  precis INNAN två av dom stressade hundarna tänker flyga på varandra.

Proffset förklarar för mattarna och hussen att Milton kände på sej att det skulle hända INNAN det hände, så mattarna borde ha stoppat sina hundar när Milton markerade.

Oj oj oj! Jag är stolt som en tupp. Plötsligt har jag Perfekta hundar! Fint går dom också. Dom beter sej så fint och är så duktiga att jag nästan tycker att dom överdriver, men men….Har man en Perfekt Uppfostran så har man.

Jag kan väl inte hjälpa att jag är så…perfekt!?

 

 

….åsså sprack jag!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: