RSS Flöde

Good things happens /erviluca

Postat den

Fionas ansikte 130520 004

Jag har känt ett tag att jag inte räcker till för Fiona; Hon behöver MER stimulans och få utvecklas MER. Hon har stor potential och jag har inte tiden, förmågan eller orken att fylla henne med det hon behöver.

Och precis när jag tänker att jag måste göra något åt det, får jag kontakt med en kvinna (Mimmi – fingerat namn), via nätet, som behöver en ung vuxen hund, att testa, och om hunden klarar testet ska den få gå en utbildning med henne via Vårdhundskolan ( http://www.vardhundskolan.se/). Därefter ska hunden, tillsammans med Mimmi, jobba som vårdhund inom vården på olika sätt.

Vi bestämmer att träffas – jag och Mimmi – för att prata vidare om hur vi kan göra tillsammans, för att allt ska bli så bra som möjligt för alla inblandade. Vi ”klickar”. Men framförallt klickar hon med Fiona, och tvärtom.

Mimmi visar bilder på sitt hem; Det är ett rött hus i skogen, där hon bor med sin man och sina tre barn, två hästar, två kaniner, tre katter och fyra får. Hon lever helt enkelt Mitt Drömliv. Och nu har hon blivit erbjuden av kommunen att få gå en 2-årig utbildning tillsammans med en hund, för att dom ska bilda ett hundvårdsteam. Snacka om att leva Min Dröm!

Men tyvärr kan vi inte byta liv rakt av bara, utan hon får fortsätta leva sitt och jag mitt, men Fiona kan få vara med i hennes liv, för jag tror att Fiona skulle få ett än mer rikt liv med den familjen. Där kan hon springa ut fritt, umgås med andra djur och barn (som hon älskar!) och dessutom få lära sej MER. Fiona är en smart, och inkännande, hund och hon har ett Inre Lugn som är fantastiskt. Hon skulle kunna göra Under inom vården, tror jag.

Dragkamp mellan Fiona och Milton sept - 13 031

Idag kommer Mimmi med make och hämtar Fiona. Därefter ska hon få ”hitta hem” i sitt nya hem i två veckor. Sedan kommer Testet! Om hon klarar det, startar utbildningen rätt omgående. Om hon inte klarar testet kommer hon tillbaka till oss, för då måste Mimmi leta efter en annan hund. Mimmi ska dessa två veckor träna på test-delarna, så att Fiona verkligen klarar av testet. Själv kan jag tycka testet är lite larvigt, men men….Bestämmelser är bestämmelser.

Sen hände det YTTERLIGARE en good thing i mitt liv – igår. Det berättar jag om i nästa inlägg.

Så;

…..spännande fortsättning i nästa inlägg.

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. ….och nu har hon åkt och AJ vad ont det gör i hjärtat, och fy vad tomt det känns! 😦

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: