RSS Flöde

Jag undrar: /erviluca

Postat den

VET människor som kör med härskartekniker, att de gör det? Eller gör dom det för att dom själva utsatts för det, och kan bara det sättet? Eller gör dom det för att dom märkte, när dom var små (eller bara lite mindre) att det funkar? Eller har dom pluggat på denna teknik och lärt sej den som ett flytande vatten?

VET människor som kör med martyr-teknik att dom gör det? Eller är dom helt omedvetna om det? Visserligen kan jag svara på den frågan själv, eftersom jag träffat så många som kör med den ”metoden” för att styra sin omgivning, och svaret är: Nej, dom är inte alltid medvetna om det. Dom har bara lärt sej ”metoden” genom att själva utsättas för den, eller tidigt lärt sej att man kan styra människor genom sorg/tårar/skuldkänslor, och man kör väl metoder som funkar!

Hur funkar egentligen människor som låter pengarna styra så mycket att det skadar andra människor (och då handlar det ofta om barn, sjuka och äldre människor)? Och hur känns det för dessa människor (ofta chefer) när dom hittar på bra ursäkter för varför grupper ska avslutas eller göras större eller när något ska läggas ner (av penningaskäl)?

Hur känns det i Chefen när hen ska säga NEJ till något som är viktigt för några, men som kostar eller är dyrt i längden, eller som hen fått order om att ta bort eftersom det måste sparas?

Hur orkar man med sej själv när man måste fatta ”skitbeslut” pga pengar?

Och blir det till slut så att man fattar en massa skitbeslut ba´fatt man blivit så van vid det?

Och kan det till slut bli så att man tycker så illa om sej själv, att man hatar alla andra och därför vill man sätta dit hela jävla världen?

Och kan det bli så att man till slut blir en sån som tror att alla jävlas med en, så alla frågor besvaras med ett rungande ”NEJ!”?

 

….eller är det bara jag som känner mej  negativ just nu, och dessutom är rätt så cynisk tillfälligtvis?

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Är man en tänkande människa så är det lätt att bli cynisk. Så jobbar man bort det innan man får en släng igen…

  Gilla

  Svara
  • Man får väl helt enkelt sluta tänka… Jag är ju egentligen en rätt positiv människa, och ganska naiv, och för mej gör det nästan ONT att vara negativ och cynisk…så jag hoppas det fort går över… 😛

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: