RSS Flöde

Bara liiiiite vilse…./erviluca

Postat den

Fiona nyklippt och utebilder hundar mars 2013 014

Skogspromenad idag.

Jag äääälskar den skogen!

Jag känner igen varje stig. Nästan. Eller trodde jag. Eller nåt….

Jag upptäckte att det är supersvårt att hitta stigarna när dom är halvsmälta. Snön och isen på stigarna, och däromkring, alltså, vilket gör att man inte SER stigarna, vilket gör att JAG går vilse….Direkt!

Fiona 1 september 2012 018

När jag hade Flisa ”återställde hon ordningen” hela tiden, liksom. Om jag hamnade utanför stigar/ ”fel spår”/ ”fel håll”, så tittade hon förvånat på mej, gick åt ”rätt håll” och tittade på mej igen och såg ut som ” KOM! vi ska väl gå HÄÄÄÄR, som vi BRUKAR?!?”, och då följde jag henne så kom vi rätt.

Ibland, när jag gått vilse – jättevilse! – sa jag till Flisa: ”Gå HEM!” och så snirklade vi oss ut ur skogen, hem! Hon var min GPS kan man säga.

Fiona nyklippt och utebilder hundar mars 2013 043

NU har jag Milton vars egenskaper är: SNÄLL, kärleksfull och….SNÄLL! Han har ungefär NOLL luktsinne…nä…kanske 0,5 ls där 100 ls är det högsta. Han har NOLL lokalsinne. NOLL. Han hittar ingenstans! Så enkelt är det. Han är inte så smart heller. Men han är otroooligt snäll. Det är gott nog.

Fiona nyklippt och utebilder hundar mars 2013 010

När vi är ute och går (nu) travar han på som ett litet ånglok i mina bakhasor hela tiden, för han tycker att det är SMUTSIGT i skogen, och han vill INTE bli blöt om tassarna. Han trippar fram som en liten…balettpojke! Och han ser ut som om han skulle vilja säga ”Usch! Usch! Usch! Usch!”.

Fiona RUUUUUSAR runt hit och dit! Hon är som en svart blixt som SWISCHAR förbi: ”TJOHOOOOOOO!!!” tror jag hon skulle ropa om hon kunde. Det sprutar snö och vatten och gegga när hon i racerrusar förbi. Ibland funkar inte inbromsningen riktigt: ”TJONG!” Häromdagen flöööög Milton 1/2 meter i luften när hon störtade rätt in i honom. Skrek gjorde han också. När Fiona fått stopp på sin kropp, tittade hon förvånat på honom, skakade på sej och swischade vidare: ”WROOOOOOOOOOM!!!”.

Fiona har bra luktsinne, men jag tror inte hon vet hur hon ska använda det än. Henne kan man INTE använda som GPS för hon är bara så SUUUPERLYCKLIG över att få RUSA RUNT I SKOGEN! Hon har f n inte TID att hitta. Lyckokänslorna tar över. Typ.

Så idag när jag gick vilse, så gick jag vilse. Punkt, liksom. Men jag är van. Supervan.

Vi snurrade runt hit och dit i skogen, både PÅ stigar och utanför…. men så PLÖTSLIGT kände jag igen mej, och då kunde jag konstatera att jag trodde att jag var NÅGON HELT ANNANSTANS. Jag har ett sådant otroooligt KAPUTT lokalsinne: Om jag tror att jag är ”sydost” om något, så ÄR jag ”nordväst” typ. FAST  det känns i hela kroppen som om jag vore ”sydost”.

Nåja. Plötsligt var jag på ”E4:an” (i skogen) och sen hittade jag både hit och dit. Och rätt.

Så efter 2 timmar var jag hemma igen.

😉

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Jag har gått vilse en gång. Ironiskt nog hade jag min systerson och en väninna med mig. Jag hade dessutom sagt, att jag aldrig hade gått vilse. Det var före det. Vi fick göra en LÅNG promenad, när jag väl kände igen mig. Sista biten fick vi lift. Jag blev så medtagen att jag såg strutsar på gärdena… Fast de var tydligen verkliga och på rymmen. Skogarna är nog större här. Det tog timmar…

  Gilla

  Svara
  • Oj! Vilse EN gång!? Ja, då måste det har varit lite otäckt. Själv har jag gått vilse *räknar* 1385 ggr! Om man räknar alla gånger jag ÅKT vilse också… 😛

   Gilla

   Svara
 2. Om du har en klocka med visare så kan du använda den som kompass. Mellan klockan 12 och timvisaren ligger söder när 12 riktas mot solen.
  Hur enkelt som helst.

  Om du inte har en sån klocka kan du leka att du själv är en klocka. Om du vet vad klockan är eller i vart fall kan gissa ganska exakt vad den är så spreta med armarna i den vinkel som blir mellan klockan 12 och där timvisaren ska stå vid aktuellt klockslag. Alltså om klockan är 15 ska du ha armarna i 90 graders vinkel. Låt vänster arm peka på solen och ansiktet pekar då rakt mot söder!
  Hur enkelt som helst.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

  Svara
  • Tack för tipset! Men vad ska jag ha ”söder” och ”norr” till när jag inte alls vet om jag ska söderut eller norrut? Eller vad som ligger var och tvärtom? SÅ illa är det! 😛

   Gilla

   Svara
   • Förlåt mig, jag skrev fel. Det är timvisaren som ska riktas mot solen, eller den arm som ska föreställa timvisaren. Och mellan timvisare/arm och 12/”12″ ligger söder.
    Memorera detta så behöver inte missing people leta efter dig. 🙂

    Om du gör dig en uppfattning från början av din promenad om väderstreckens riktning så vet du ju åt vilket håll du går. När du går hemmet går du åt motsatt håll.

    I verkligheten gå man ju aldrig rakt på i en viss riktning, allra helst inte i skogen. Men man kan ju hålla koll på ett ungefär hur man går och vart man går. Sen är det lättare att gå tillbaka i ungefärlig riktning. Man kanske inte kommer tillbaka till exakta platsen men tänkt sig, men på ett ungefär. Förr eller senare stöter man på något man känner igen, t. ex. en väg.

    Pröva! Det blir i vart fall inte värre med min metod.

    Kram!
    /Skvitt

    Gilla

    Svara
 3. Ping: Lite vilse – IGEN! /erviluca | erviluca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: