RSS Flöde

Sorgen över att inte få äta en marsipanfemma /erviluca

Postat den

Alltså barn….

Jag äääälskar barn! Har alltid gjort. Jag älskar att vara med barn, prata med barn, leka med barn (beroende på lek…), läsa om barn, lära mej mer om barn, förstå barn, titta på barn som leker och pratar – ja, allt kring och om barn i alla storlekar och former intresserar mej och har alltid gjort.

Barn är så….fantastiska!

I morse träffar jag en kollega på pendeltåget. Hon suckade och berättade att morgonen hade gått bra med sönerna där hemma. Inga större uppträdanden eller utbrott från sexåringen, som är en sån där liten uppfinningsrik herre med mycket temperament. När dom stod i dörren och skulle sätta på jackor blir sexåringen bajsnödig. ”Okey, sätt dej och bajsa och ta det lugnt. Det är viktigt att bajsa i lugn och ro”, säger mamma som är rätt nöjd med morgonen som varit bråk- och stökfri.

Mamma står i hallen och väntar och kollar i mobilen då hon hör hur sexåringen gråååååter. Hon går till honom och frågar vad som står på och sexåringen berättar att han kommit att tänka på när han fyllde 5 år – på födelsedagskalaset där mamma hade ordnat med Piratfest med pirattårta och piratjakt efter skattkista, och hon var sååå nöjd (och han med) med kalaset – att han inte fick äta femman gjord av marsipan som låg på tårtan: ”Uuuuhääääää!”. En kompis fick äta den. ”Men du fick ju piraten som var gjord av marsipan och du var ju jättenöjd och glad!” säger mamma som vill komma i tid till jobbet, men nej, han kom just på att han ville äta femman också: ”Uhuuuuuu!”

Sorgen är så stor att mamma, för att hinna i tid till jobbet (OCH trösta sexåringen, som upplever en stoooor kris i sitt liv… ), till slut säger att hon efter jobbet ska gå till affären och köpa marsipan och så ska hon göra en stoooor marsipanfemma som han ska få äta.

”Ooookey”, hulkar en ledsen liten sexåring som bara fick äta en marsipan-pirat (för 1,5 år sedan!).

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: