RSS Flöde

I väntan på att kriget slutar /erviluca

Postat den

Man KAN ju tycka att politiker (och alla andra människor också för den delen) borde lära av sina misstag. Men icke sa Nicke.

Att låta flyktingar vänta i hallen och aldrig egentligen på riktigt få komma in (i Sverige) är ju inte bra. Människor mår inte bra av att stå och stampa, vilja komma in och inte få det.

Det gör ont i både själ och kropp att stå i hallen år ut och år in. Att inte bli insläppt att inte få vara med. Att inte få börja (om) sitt liv. Att vara Utanför. Fast ändå inne.

En del i förra omgången flyktingar fick inte ens komma in i hallen!

Vi VET att människor far illa av att vänta, att inte veta, att stå på samma fläck och inte kunna göra något, att inte kunna ta tag i sina liv….

Vi VET det.

Och då säger Utbildningsminister Anna Ekström att ”Näe, flyktingarna från Ukraina ska inte få lära sej svenska.” Varför? Jo för att ”...vi vet ju inte hur länge kriget i Ukraina kommer att pågå.

Eeeeeh, va?!? VET vi inte?? Vad förvånad jag blir! För det vanligaste är ju att någon startar ett krig och sedan säger: ”Det här kriget kommer att avslutas den 13 oktober 2023 kl. 11.35, så ni VET.”

ELLER???

HerreGud! Nu ska människor få stå och stampa i den svenska ”hallen” IGEN!!

Där ska dom bli deprimerade, förslöade, nedstämda, känna att livet stannat upp, bara längta hem tillbaka till det land som nu bombas sönder av en psykopat och hans gelikar.

Medan deras barn går i svenska skolor, stannar föräldrarna hemma och väntar.

Låt nu alla Ukrainare få komma in i Sverige, gå i skolan och lära sej svenska. Låt dom lära sej hur det fungerar i vårt land och låt ”dom” få möjlighet att bli ”vi” och ”oss”, om dom vill.

Låt dom själva få välja om dom sedan ska stanna kvar eller återvända till Ukraina när kriget är slut. Dom flesta människor som själva inte valt att lämna sitt land, vill återvända. Det är tryggt att bo i sitt ursprungsland om man har det bra, och det är jobbigt att tvingas lära sej nytt kring allt allt, så chansen att man vill flytta tillbaka är stor, om nu det är viktigt.

Om JAG tvingades fly till ett annat land, skulle jag då inte vilja stå i hallen och se livet pågå där ”inne” dit jag inte hade tillgång. Och jag skulle inte vilja att livet stannade ”i väntan på att kriget slutar”.

Skulle du?

—————————————–

#politiker #utbildningsminister #annaekström #socialdemokraterna #iväntanpå #krig #ukraina #närkrigetslutar #närslutarkriget #lärasigsvenska #svenskaundervisning #depression #flyktingar #hjälpmänniskor #hjälpaflyktingar #välkommenhit #välkommen #gåiskolan


Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: