RSS Flöde

Ni stressar mej… /erviluca

Postat den

Plötsligt är Joden slut på apoteken och människor lagrar konservburkar, köper stora kärl att förvara vatten i, radioapparater som man kan veva, tar ut kontanter och tar reda på var skyddsrummen är.

Själv är jag helt ”nyvaken”. Liksom. Jag bah….”…eeeeh, va?!”

När jag för cirka 1 år sedan fick veta att barnens pappa är så kallad ”Prepper” tyckte jag inom mej att det var lite överdrivet/larvigt men tänkte samtidigt att ”…man ska aldrig säga aldrig” och ”det skadar ju ingen fattig” och det är ju aldrig fel att vara förberedd.

Men nu…

Ska jag verkligen preppa för om kriget kommer? På riktigt? Jag??

För jag är sådär att jag tänker att om kriget kommer hit vill jag nog blir dödad dag 1. Ja, just nu känner jag så. Jag vill inte lida. Jag vill inte i rädsla gömma mej. Jag vill inte fly. Jag vill inte oroa mej eller skadas.

Men man får nog inte välja.

Såååå, jag kanske måste börja hamstra lite. Ställa ner i källaren. Rensa i förrådet. Vårt skyddsrum är nog där – det är iallafall en sån där skyddsrumsdörr. Och våra förråd har ståldörrar. Mitt förråd är dock FULLT av allehanda pryttlat. Bäst att kasta eller sälja dom, så jag får plats, för det är väl där jag ska tillbringa min tid om kriget kommer.

Jag vill inte vara ensam om kriget kommer.

Och jag vågar nog inte stå där mitt i flyganfallen och dö.

Puh!

Det är jobbigt att vara orolig. Det leder ju ingenstans. Det skapar bara stress.

Ja, jag vet; Ukrainarna har det värre. Och alla länder som är runtom Ryssland, eller dom länder som Putin ser som fienden, vilket skulle kunna vara vilket land som helst. Hans hjärna tycks ju fungera lite som ”hej-och-hå” och frågan är om han inte lider av paranoia.

Dumma han! Och dumma alla som inte kan stoppa honom. Och dumma alla som lyder honom. Men dom vågar väl inget annat.

Men ändå…

Var lite modiga och säg ”NEJ!” till Putin – lyd honom inte, helt enkelt (det var en hälsning till dom ryska soldaterna).

Helgen får väl ägnas ut att rensa ut förrådet. Jag har såååå mycket skit där! Så det är väl lika bra. Och så ska jag ta ner madrassen som inte används i lägenheten. Så jag har nåt att sova på. Och några filtar.

Usch, vad tråkigt att det blev så här.

#nejtillputin #notoputin #ukraina #krig #rädsla #oro #prepper #förberedasigförkrig #rensaförrådet #war #peace #sägnejtillkrig #nowar #preppa #jod #apoteket #filt #kuddeochfilt #madrass #villintehakrig #ensam #villintevaraensam #ärensam #ensamärintestark #konserver #vatten #mediciner

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: