RSS Flöde

En tomhet i hjärtat /erviluca

Postat den

Äldste sonen föddes 1983. Jag var singelmamma från det att han var 4 månader gammal – från 1984 till 1994. 10 år. Singel. Ensamstående mamma.

Visserligen träffade jag en man här och en man där, lite förälskelser och lite ”gott och blandat”….

….eller kanske mest bara ”blandat”, eller nåt, men singelmamma var jag alla dessa år.

Det blev många fruktade helger som jag inte såg fram emot, i ensamhetens tecken. Med en Evig Längtan efter Tvåsamhet, efter att få älska, vara nära, Betyda Något för Någon Speciell, vara Utvald, vara älskad, ömhet, närhet, omtanke.

Ha någon som vill veta ”var jag köpt min tröja”.

Lite så.

Efter 10 år dök han upp. 10 år!

Och när han väl dök upp gick det undan. Hej och hå, vad det gick undan! Eller som han sa: ”Varför VÄNTA när det känns så RÄTT?” så vi förlovade oss inom 2 månader och blev gravida i samma veva. Sen kom barn efter barn. Och mitt däri någonstans gifte vi oss också.

Allt gick i 180 knutar, och rätt in i väggen körde vi. TJONG, bah!

Tio år tillsammans klarade  vi.

Vi skilde oss 2005, när Minsting var knappt 6 år.

”Att vara singel är HUNDRA gånger så tungt och ensamt mot att vara TILLSAMMANS!” sa någon någon gång. ”ALLT blir enklare när man är två. Dessutom hör man till.”

Man HÖR TILL.

Som singel hör man inte till.

singel mamma 10

Vissa dagar var/är det enklare än andra, och ibland var/är det till och med skönt. Men inte är det eftersträvansvärt, precis. I och för sej lever jag hellre ensam än i en skitrelation – och så är det ju fortfarande – men varför ska det vara så svårt att hitta rätt?

Inte för att jag letar (längre). Men ändå.

Vid skilsmässan bestämde jag mej för att skaffa en hund istället. Göra mej mer Upptagen och mer älskad av någon som behöver mej JÄMT. Och som jag längtar efter, och älskar. En som älskar mej förbehållslöst, för det gör dom verkligen. En sån som vill att man ska gå långa promenader i skogen med den. En sån.

En sån som man kan ligga nära och gosa med framför TV:n och som låter mej bestämma kanal och film. En sån.

matilda-2

Efter skilsmässan har det kommit och gått hundar i mängder; Flisa, Milton, Beppe, Bosse, Sally, Fiona, Cecy, Matilda och Elsa. Några har dött av sjukdom eller ålder och några har flyttat vidare till andra familjer. På sista tiden har det också flyttat in några katter… bara för att.

Kanske fyller inte en hund (eller en katt) tomheten i hjärtat, men den kanske fyller något slags behov i alla fall. Och oj vad jag älskar dom! OCH mina barn.

Jag, som från början absolut inte ville leva ensam, utan ville verkligen DELA mitt liv med någon härlig man (och en massa barn) for ever and ever, har levt längre som singel (-mamma) än tillsammans med någon. Men hellre ta hand om allt själv, än att dela livet med någon som inte delar. 

Livet är rätt oförutsägbart – i alla fall för vissa.

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: