RSS Flöde

Fas 1. Katt-toalett-träning

Postat den

katt toalett 2

Första delen av träningen innebär att båda kattlådorna har plockats undan och katterna ska endast göra sina behov i en runt liten toalettring, som dock är helt fylld (inget hål i den) och så står den på golvet, intill toaletten. Nu ska dom vänja sig att kissa på den lilla ringen. Det är sand i, men kanten är ca 1,5 cm så sanden stänks utanför överallt på golvet. Jag tycker dock dom är duktiga som lyckas hålla kisset och bajset inuti den lilla ringen, trots att dom förut kunna trampa runt i två stora kattlådor.

cornish rex Blinka

Bra jobbat, katter! säger jag och gör tummen upp, och dom bah:”Eeeeeh, va?! Eru helt dum i huvet? Vad sysslar du med? Ställ tillbaka lådorna!!” Men än så länge har ingen kissat eller bajsat någon annanstans och det var jag lite orolig för.

I Bruksanvisningen, som jag faktiskt läste (!) trots att jag ”hatar” bruksanvisningar, stod det att det troligen skulle bli stökigt och sandigt ”överallt” under inkörsträningen. Bra att jag läste den, för då står jag ut. Jag vet ju att det blir bättre.

katt toalett 4

Varje fast ska vara allt ifrån 2 veckor till 2 månader. Man ska se och märka att katterna liksom ”fattat” och gör det dom ska på rätt ställe, innan man byter ut ringen.

Jag är sååå otålig när det gäller sånt här. Jag vill att allt ska ske FORT, nu, helst igår! Jag vill flytta upp ringen nu. Jag får hålla i mej för att låta den står på golvet i alla fall veckan ut….

Jag SKA ta bilder.

Sen.

Glömmer juh!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: