RSS Flöde

Att leta/få/hitta ett boende i Stockholm/erviluca

Postat den

Att vinna

Att få ett boende i Stockholm är som att vinna högsta vinsten på Triss. Det händer inte. I alla fall inte ett första-hands-boende. Man måste ha stått i kö i minst 10 år eller har osannolik tur (”högsta vinsten på Triss”) ELLER ha mycket pengar. MYCKET pengar. Man kan också ha rika föräldrar som köper en lägenhet åt en, eller ärva en lägenhet.

 

leta efter lägenhet.jpg

Men om man INTE stått i kö i 10 år och INTE har pengar och INTE har tur eller kontakter….då letar man på blocket och Quasa och Bostaddirekt och #fanochhansmoster.

När man letar måste man leta heeeela tiden. Inte ”ibland” och ”lite då och då” utan heeela tiden. Man ska ha fast jobb för att få en lägenhet, men man kan inte jobba på det fasta jobbet för man måste ju leta heeela tiden.

Att se galna människor

Man ska ha fast jobb, helst vara tjej, inte ha några betalningsanmärkningar, inga barn och inga djur eller röka. Och så ska man ha råd att betala minst 8000 kr/månad i hyra. Om man inte kan det, får man EVENTUELLT ett litet rum i någon galnings lägenhet och delar dusch och kök med galningen.

Nära, det är inte säkert att det är en galning….men oj, vad många knäppskallar det finns ”där ute”. Det vet jag sedan jag själv hyrde ut ett rum med toalett och egen ingång. Guuu´så många knäppskallar som svarade!

Nu söker Mellan en lägenhet i Stockholm. Hans andrahandskontrakt som han haft i Sköndal går ut nu i augusti. Han har skrivit mail som jag kopierat och hjälper honom att lägga ut det till olika människor som hyr ut lägenheter i andrahand.

När man letar ser man att det är OSANNOLIKA hyror. Här är några exempel:

https://www.blocket.se/stockholm/Modern___fullt_moblerad_uthyres_langtid_86587417.htm?ca=11&w=1

https://www.blocket.se/stockholm/Central_topmodern_compact_living_Sthlm_85964495.htm?ca=11&w=1

https://www.blocket.se/stockholm/Tvaa_Long_term_rental___Langtidsuthyrning_86587222.htm?ca=11&w=1

https://www.blocket.se/stockholm/Omgaende_uthyres_Lilla_Essinge_39_kvm_85918222.htm?ca=11&w=1

Det här är 1-2 r o k!

Så vi kämpar och söker och ringer och sms:ar och svarar på annonser och väntar och och och…..

lekstuga

Igår tittade vi på en lägenhet som var en liten friggebod på tomten, där det var ett kombinerat sovrum, dusch + toalett. Ja, precis. Sängen stod i ena hörnet och i andra hörnet var det en toalett och dusch. Draperi emellan. Efteråt skrattade jag och sa till Mellan: ”Kul att ta hem en tjej som måste bajsa på natten…”

Sen var det en tvåmanssoffa och en liten kokvrå också. En lekstuga kan man säga. Den kostade 6500 kr i månaden.

Idag ska vi titta på en liten etta. Den kostar 8000 kr/månad och det är troligen vad han måste betala för att överhuvudtaget få ett någorlunda vettigt boende.

Det är väl ingen idé att be er hålla tummarna, för det funkar ju aldrig, så håll inte tummarna.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: