RSS Flöde

Är du nöjd? /erviluca

Postat den

tåg.jpg

Vad lägger du ditt engagemang/din energi på?

Fokuserar du – i alla fall av och till – på NÅGOT eller NÅGON, eller rullar det bara på?

Är du ett lok som drar en massa vagnar framåt på det spår som är, eller är du en av vagnarna och blir dragen framåt utan att styra och driva ”tåget” själv?

köra bil

Är du en bil som kör framåt och hamnar åt helvete fel av och till, men hittar oftast tillbaka till Den Rätta Vägen? Vad är Målet?

cykla fort.jpg

Eller är du möjligen en cykel, som cyklar fort fort framåt….eller i skogen upp och ner i berg och ner i dalar – du vet vart du ska men kommer inte fram eftersom det är så långt….och jobbigt. Eller?

Varianterna är många märker jag…

Hade du ett mål en gång i tiden, men det ändrades och nu har du ett annat? Eller hade du inget mål? Vad var ditt mål? Nådde du dit du ville? Är du på väg åt rätt håll eller har du ingen riktning alls?

baby går.gif

Jag kommer att tänka på en sång:

”När en baby börjar gå, börjar gå, börjar gå

vill den bara hålla på, hålla på, hålla på

Gå gå hålla på, hålla på att gå”.

Är det så livet är: Att ”hålla på att gå”?

Carpe Diem

Vi ska alla dö. Det är ett som är säkert. När vet vi inte, men dom flesta av oss får faktiskt leva hela våra liv dvs hinner med att bli pensionärer och gamla. Vad vill du ha uppnått innan du dör? Om du ska dö lycklig – vad är det då som ska göra att du ”dör lycklig” och liksom nöjd?

Om du dör i morgon, vad har du då missat? Vad skulle du velat göra mer av? Vad skulle du vilja hälsa till din omgivning? Vad är du nöjd med?

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Så många svåra frågor. Om jag dör imorgon och hinner förstå att det händer skulle jag vara besviken på att inte få ”leva klart” och få veta hur det går med allt. Mest nöjd är jag med mina barn.

    Gilla

    Svara
  2. Tänkvärt ♥️

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: