RSS Flöde

Bekymrad, orolig och lite rädd/erviluca

Postat den

Jag vill inte att detta inlägg ska användas av rasister. Jag är INTE rasist. Jag vill bara att män och kvinnor ska leva sida vid sida i detta land med samma rättigheter och skyldigheter.

kvinnlig_rostratt

I början på 1900-talet kämpade kvinnor för vår rätt att bli betraktade som Vanliga Människor. Det var en kamp som var, och blev, lång och svår för dom som stod upp för oss. Modiga kvinnor. Starka kvinnor. Som troligen fick offra mycket för oss.

Utvecklingen har gått långsamt och vi är inte framme än, men vi har fanimej kommit långt i Sverige. Jag tycker det är SJÄLVKLART att vi kvinnor ska ha samma rättigheter som män. Det är så självklart att jag inte ens ibland orkar argumentera för det. Ändå har jag under mitt liv både en och två och fyrahundrasextiofem gånger behövt argumentera för mej själv, stå upp för mej själv bara för att jag råkar vara kvinna…

kvinnlig rösträtt 5

…och vi räknas som lite mindre värda i många sammanhang fortfarande, inte lika viktiga och med lite mindre kloka hjärnor…Hur många kvinnliga stadsministrar har vi tex haft? Hur många företagsledare? Vad hände med läkarlönerna när kvinnor blev läkare? 

kvinnlig rösträtt 6

Kan denna tjej spela fotboll, cykla, simma, leka, bada?

För att inte tala om hur vi (icke) värderas i många andra länder; Vi SKA va hemma, vi SKA giftas bort med (snusk-)gubbar, vi SKA stoppas och hindras och förintas om vi inte lyder varje liten regel som är ditsatt av rädda män i olika positioner (och som sedan ”skyller på religionen” och att det är någon slags Viktig Gubbe som sitter ”däruppe” och dömer ut dom som inte lyder och belönar dom /män/ som lyder med ”oskulder”).

Att få TRO PÅ vad man vill är viktigt, men tron får inte styra över lagar och regler. Tron får inte göra vårt samhälle ojämlikt. Tron får INTE göra oss kvinnor mindre värda (igen)! Tron får INTE förringa mej som människa.

Religionen får INTE stå över våra svenska lagar och regler och får INTE ta oss tillbaka 100 år!

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: