RSS Flöde

Besiktningsprotokoll del 1/erviluca

Postat den

erbjudande om lägenhet

Jag fick, efter många om och men och år i kön, erbjudande om en lägenhet i det bostadsbolag jag redan bor. ”Jihaaaa!” tänkte jag, tittade på lägenheten, tackade ”ja” och började planera hur jag skulle möblera den, och om jag skulle flyttstäda själv eller låta någon annan göra det (”kostnad?”).

flyttfirma.jpg

Jag googlade också vad en flyttfirma kostar och hur mycket en hyrbil skulle kosta. Så funderade jag på vilka som skulle hjälpa till att flytta och vilka möbler jag skulle kasta INNAN flytten.

Sen gick jag ner i förrådet och RENSADE och städade! Wohooo! ÄNTLIGEN. Liksom.

detektiv 1

Sen kom besiktningsmännen och skulle besiktiga min lägenhet. Jag hade ”lagom” städat eftersom jag tänkte att dom inte skulle titta på mina städningsmetoder/sätt, utan bara kolla hur väggar och golv ser ut och om allt är ”lagom slitet”.

titta i förstoringsglas

Döm om min förvåning när dom är två stycken, varav den ena tar fram ett block och antecknar allvarligt, medan den andra fotar här och där. Hela stämningen var: ”Uj uj uj uj uj….det här ser ILLA ut!” och jag skämdes över min (fula?) lägenhet och jag kände mej som en Misslyckad Individ. Faktiskt.

städtips.jpg

Mannen sa högt att spisluckan var smutsig. ”Ja, för den används”, liksom….och så mumlade dom att skåpluckorna i köket var ”fläckiga”, och sen frågade dom varifrån dom två fläckarna på golvet i vardagsrummet kom ifrån. ”Troligen valpkiss…” mumlade jag tillbaka och kände mej på väg mot avrättning.

ser dåligt.jpg

Efter att mumlande ha kritiserat än det ena än det andra, tittade på varandra med Menande blickar och antecknat så att pennan glödde låg besiktningsprotokollet  några dagar senare på ”min” sida hos hyresvärden. Jag blev chockad och arg. ”Vaddå för fläckar på köksskåpen??” Jag gick till köket och tittade och såg inte en enda fläck. ”Har dom fläckar i sina pupiller?? VA?!”.

”Vaddå överslitna väggar med många hål??”. I vardagsrummet hade jag satt upp en vägghylla (fyra skruvhål), en tavla (ett spikhål) och fyra småtavlor (fyra pyttesmå pyttehål som går att få bort genom att spotta på fingret och sätta på lite saliv…typ!).

I sovrummen var det två tavlor i ena rummet och en vägghylla i båda rummen (fyra borrhål var), men så har väl folk det?? Folk (dvs vi i detta fall) LEVER väl i sina lägenheter och påverkar bostaden. Vaddå ”överslitet”???

GRRRRR.jpg

Jag var så arg så att jag morrade. Jag lovar.

I uthyrningsdelen förstod jag att det behövdes ”göras något”, för väggarna där var fläckiga (”Det var inte jag!”) och dörren till toan hade ett hål samt att handfatet hade en spricka. DET kunde jag godkänna som ”överslitet”, men RESTEN?!?

Jag mailade ett ilsket brev till ”hon-som-hade-erbjudit-mej-en-lägenhet” och hon vidarebefordrade det till Petimeterbesiktaren, som svarade mej med ett ”trevligt allmänt svar” som  hon troligen ger alla som klagar. Därefter meddelade uthyraren mej att eftersom jag hade överslitit lägenheten gick erbjudandet om lägenhet till Någon Annan.

botten är nådd

Jag gjorde som jag brukar; föll ner till jordens mitt och Vältrade mej i Självömkan och Elände något dygn varefter jag klättrade upp från underjorden och började Agera.

Ett par veckor senare har jag målat om i vardagsrummet och köket, tapetserat om i alla tre sovrummen, lagat hålet i toa-dörren och bytt handfatet i uthyrningsdelen. Okeyrå, jag fick hjälp med att byta handfatet av Världens Goaste Goa, men ändå!

hugga

Jag har också försökt slipa bort fläckarna på golvet, men hittills misslyckats. Men jag ska försöka lite till. Med någon Annan Metod. Skam den som ger sej.

Nu trippar jag runt i en helt nyrenoverad lägenhet och försöker att inte andas på väggarna, skurar spisen och ugnen fjorton gånger om dagen (utan att andas, förstås) och/eller leva, och den 7 december kommer Petimetermänniskorna tillbaka och ska titta om allt jobb jag lagt ner godkänns.

hålla för öronen och blundaJag kommer att stå där och blunda och hålla för öronen. Eller gömma mej bakom en gardin….Javisstja! Jag har inga gardiner för alla gardinstänger är nedtagna.

Jag ska fanimej ha ett urtjusigt besiktningsprotokoll denna gång.

Upp till kamp!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Upp till Kamp! När de kommer stå med en målarpensel i ena handenoch damvippan i den andra!

  Gilla

  Svara
 2. Stefan Viktorsson

  Lycka till med bes. och nästa lägenhet. Hur mycket energi har du…? Stefan.

  Gilla

  Svara
 3. Ping: Är det kungen som ska flytta in? /erviluca | erviluca #mammatillfyrakillar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: