RSS Flöde

Är det kungen som ska flytta in? /erviluca

Postat den

 

https://erviluca.com/2018/11/14/besiktningsprotokoll-del-1-erviluca/

besiktning-del-2-erviluca

 

80eff073-a49a-46b3-90de-cbd645f86294

 

SOM jag slitit med att renovera i min HYRES-lägenhet! Och ändå är den inte översliten. Tycker jag. Jag har haft få tavlor på väggarna och ändå blev INGA väggar godkända vid besiktningen. Jag såg inga hål och fläckar, men besiktningsmännen tog fram sina luppar och besiktigade varenda liten millimeter.

Hål i en toa-dörr och spricka i ett handfat (min förre alkoholiserade hyresgäst) fanns och det förstår jag att det måste åtgärdas, men resten??

Nåja. Jag vill byta lägenhet, och av vad jag förstår måste MIN lägenhet vara i TOPPSKICK för att jag ska få flytta (för Akelius). Annars är jag FAST här for ever and ever.

757a40bc-5665-4f94-93dd-0abea34b2ad1

Så jag renoverade hela lägenheten i november. Jag tog ledigt i en vecka och tapetserade/målade om alla rum (även köket), bytte handfat på lilla toan (tack UL!) och fixade hålet i toadörren och målade om den. Jag försökte också slipa bort dom mörka fläckarna på golvet, men misslyckades, och insåg att hela golvet måste bytas ut, vilket jag får ta i nästa omgång.

Jag har visserligen aldrig bytt golv förut, men nån gång måste väl vara den första och jag kan ju ”allt”….typ. Om inte annat i ren och skär frustration/ilska.

7ee97c3c-ae79-43bb-9e23-0545943d5d2b

Så kom besiktningskvinnan tillbaka. Hon var ensam (dom var två gången innan) och trevligare än sist och kommenterade med att hon var imponerad av min handlingskraft. Detta var den 7/12. Hon skulle höra av sej efteråt och berätta hur det skulle bli med golvet och vad det skulle kosta mej om Akelius la om det. Hon hörde inte av sej.

893acb97-df47-4028-8be3-efda397f1a01

Igår mailade jag henne och frågade. Jag fick till svar att toadörren godkänns inte. Den ska vara enhetlig med alla andra dörrar, tapetseringen i ett rum godkänns inte – den är bubblig (ja, det har jag sett. billig tapet) och fläckig (?) och golvet måste läggas om.

Ärligt talat tror jag golvet i ALLA rum måste läggas om, om dom är så petiga med småprickar och hål, och varför i helvete lägger man parkett i ALLA rum?? Hur faan ska en barnfamilj kunna LEVA om dom måste skydda golven hela tiden?? Jag bor i en 4:a och det är nästan alltid barnfamiljer som bor i såna.

'I'm presuming by the amount of rent you're asking for, it includes a full-time butler, maid and gardening staff!'

Jag blir arg över svaret. Det är så snipigt och petigt. VEM kan flytta ifrån en Akelius-lägenhet? Är man fast for ever när man väl flyttat in? ”Ja, du får flytta, men då måste du betala 30 000 kr”. Och förresten; När dom erbjuder ny lägenhet är inflyttningen 1 månad senare och uppsägningstiden på den man bor i är 3 månader, så ”hoppsan! Du måste betala dubbla hyror i 2 månader PLUS renovering av din gamla lägenhet”. Akelius har nog dom högsta hyrorna ever, dessutom.

Pust!

Men faan! Jag ger inte upp!

22a8ea01-591f-4d78-97ab-d27d5ee67a1e

Jag funderar dock på VEM eller VILKA som så småningom eventuellt ska få min lägenhet när jag flyttar OM jag flyttar: KUNGEN? Han kanske behöver en lägenhet att vistas i då och då i Åkersberga? Varför är annars varenda liten detalj så otrooooligt viktig för Akelius?

 

 

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Det låter ju vansinnigt!

  Gilla

  Svara
 2. Jag undrar om du inte borde ta kontakt med hyresgästföreningen? Låter inte vettigt det här och du flyttade ju inte in igår….

  Gilla

  Svara
  • Jag kontaktade hyresgästföreningen igår. Allt verkar så konstigt.
   Jag kontaktade uthyrarna på det ställe jag vill bo igår också, och fick svar idag att min lägenhet måste ”redas ut” innan jag får ett erbjudande om ny lägenhet. Jag vill veta vad de ska reda ut!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: