RSS Flöde

Farligt att byta lägenhet… /erviluca

Postat den

lägenhetesbyte 1

Jag försöker byta lägenhet. Jag vill flytta till en mindre lägenhet som ligger närmare mitt jobb. Det är en hel jävla superprocess.

Inledningsvis förstod jag inte när människor skrev i sina annonser att dom ville ha SERIÖSA svar. Jag tänkte att det är väl SJÄLVKLART att man är SERIÖS när man är ute efter att byta lägenhet…..

….men snart är jag där också och vill skriva: ENDAST SERIÖSA får svara.

lägenhetsbyte 3

Vid flera tillfällen har jag först mailat fram och tillbaka om storlek, hyra, värd etc. Sen bestämmer man att man ska TITTA på varandras lägenhet. Jag brukar försöka få DOM att titta på MIN först, eftersom det är så tråkigt att titta på en lägenhet, bli förtjust och sedan ha HOPPET där och så kommer dom och så inser man…näääää. Buhuuuu! Liksom.

se men inte röra.jpg

Så jag har nu flera helger i rad bokat tider med folk. Då inleds helgerna med städning, städning och städning. Sen får INGEN äta och INGEN dricka och INGEN leva i lägenheten eftersom INGET får röras. Sen börjar en vääääntan: ”…kommer dom? Kommer dom inte?”….vääääntan….

99 ggr av 100 (fast så många har jag inte bokat in än, men ändå!) kommer dom för sent. Troligen för att dom inte hittade rätt på en gång, ELLER pga av barn som trasslar osv.

Jag har stooooort överseende med folk som kommer ”för sent” eftersom jag själv inte är världsbäst på att komma i tid.

sjuk 1

Det som nu har hänt några gånger är att jag bokat tid och så har inte familjen dykt upp alls. ELLER så har familjen varit och tittat och sedan har dom inte hört av sej efteråt. När jag ifrågasatt detta, på ett rätt så trevligt sätt, så har jag fått svaren: ”Vår dotter blev så sjuk så att vi inte kunde svara” och ”Min mamma dog igår så vi är i sorg” och ”Min pappa blev sjuk och åkte in på sjukhus så vi har tillbringat hela helgen där”.

död 2

Det tycks som om det är FARLIGT att försöka byta lägenhet, för jag har då aldrig varit med om folk att bli sjuka, åka in på sjukhus och dö. 

Frågan är nu om jag VÅGAR fortsätta min jakt på byte av lägenhet.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: