RSS Flöde

Du som tycker att vi ”inte ska ta emot dom”…. eller ”att vi ska skicka tillbaka dom”….. eller du som tycker att ”vi inte har plats för dom”…../erviluca

Postat den

hemma var är det

 

Jag undrar vad DU tycker att jag ska svara den 18-åriga tjejen som sitter framför mej och berättar att hon numera är hemlös och vet inte vad hon ska ta sej till….

….för Socialtjänsten har inget ansvar efter att man fyllt 18 år….

och

….familjehemmet puttar ut en efter att man fyllt 18 år….

….och tillbaka till hemlandet kan hon inte åka för där väntar bara Elände och Skit för en ensam flicka som är 18 år…..

Ska jag säga #ÅKHEM ?

hemma är var

Eller berätta för mej vad jag ska säga till henne? Hur ska jag kunna ge henne något hopp? Hur ska jag hjälpa henne? Visst, jag kan ge henne ett presentkort till mat och en rekvisition till att köpa second hand kläder….och en kopp kaffe kan hon också få, några vänliga ord och en smörgås….

Men sen då?

hemma var är hemma

Jag vill också att du ska tala om för mej vad jag ska säga till den hemlösa familjen med fyra barn i åldrarna 2-10 år, när dom förtvivlat gråter och säger att dom snart inte orkar längre, eftersom dom varit utan bostad i över ett år nu….Pappan har fast arbete och vågar inte släppa det, eftersom det är deras inkomst….men något boende får dom inte. För det finns inga boenden i Stockholms län, och för att få bostad måste man ha stått i kö i ”20 år” och pengar har dom inte och alla andrahandsuthyrare säger ”NEJ” när dom ser alla barn…..

hemma var är det 3

….och Socialtjänsten har inga bostäder….

….och förtur fick dom inte, eftersom ansökningarna var så många och dom hade det inte ”värst”…..”Det finns ju dom som är ensamstående också – ni har ju i alla fall varandra!”…

SÅ har våra medmänniskor det, idag, i Sverige, anno 2017.

hemma skylt

Vad ska jag svara dom, SD? Vad ska jag svara dom alla ni ”människofientliga” och ”rädda” nej-sägare som pratar om VI och DOM med förakt i rösten. Vad ska jag svara dom?

För om DU träffat dom, precis som jag gör, skulle du också känna att ”det här är en människa PRECIS SOM JAG, som bara råkat födas i ett annat land och fått andra förutsättningar, men som ändå modigt vågat kasta sej ut i Det Okända….

hemma var är det 4

….men här blir det Kalla Handen, och/eller ”ÅK HEM!”.

VAD SKA JAG SVARA DOM?

Ska jag säga #åkhem….?

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

 1. Det värsta är att man ofta slänger ut helt fel personer. T.ex tjejen du skriver om. Ibland kastar man ut hela eller delar av familjer som bott här 8-10 år, barnen har fötts här, de har etablerat sej med arbete och bostad. Migrationsverkets regler är alldeles för stelbenta, anser jag.

  Men jag anser också att vi ska ta emot flyktingar från länder i krig (Syrien, Irak etc) men inte ekonomiska flyktingar. Vi är bara 10 miljoner människor i Sverige och har tagit emot tillräckligt med folk. Blir det för många så räcker inte samhällets funktioner. Samt att det skapar politisk oro.

  Skulle önska att vi koncentrerade oss på att främst ta emot kvinnor och barn, som är mest utsatta i krig. Men det VÄLLER in ensammma karlar och det tycker jag är oacceptabelt.

  // Kao

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: