RSS Flöde

Jag misslyckades igen/erviluca

Postat den

julstress

 

Jag har stora planer varje år om att ”I ÅR SKA JAG LYCKAS/I ÅR SKA JAG VARA UTE I GOD TID/I ÅR SKA JAG PLANERA, ORGANISERA….bla bla bla”. Men I did it igen! Jag misslyckades. Jag vet inte hur många år jag misslyckats, men det är för många nu. Too many years….

Vad blir straffet?

terapi

Eeeeeh, söner som måste gå i ååååår av terapi för att dom hade en mamma som misslyckades år ut och år in. Fast när dom var små lyckades jag. Med råge. Gills det? Men nu….när dom blivit stora….. Hej och hå!

duktig pappa

När deras pappa misslyckats år ut och år in, gör det inget. Ingen bryr sej. Inte ens han! Ingen frågar efter det och ingen reagerar….förutom jag, som mumlar att: #detärinteklokt #manbordeintefåvaraförälderochmisslyckasmeddetta……

…..men det är ju bara jag. Och han är ju MAN. Pappor FÅR misslyckas….för ”hur ska dom hinna?!? Han tar ju hand om baaaarnen Alldeles Själv gubevars!” Och dåååå kan man inte ställa några krav alls, utan DÅ måste alla grannar och mostrar och fastrar och kusiner ställa upp och HJÄLPA TILL….”så att han inte tröttnar….på att ta hand om baaaarnen….och han är ju så duuuuuktigt för att han TAR HAND OM BAAARNEN!”

singelmamma

Men jag (!) är bara en gammal vanlig ensamstående morsa och såna har det funnits i tid och evighet. Amen.

Och vi får inte misslyckas. Ever!

Det blir skampålen utanför kyrkan i år igen.

skampåle

Jag tror det är 20 minuter i skampålen som gäller när man inte fått upp julsakerna första advent (som vanligt). Och jag är van: Jag har stått i skampålen varje år dom senaste 3-4 åren….

Men barnen pappa har ALDRIG stått i skampålen! Inte ens när han inte ens fick upp juldekorationerna till jul! Han blev inte ens dömd till en kvart i skampålen.

Livet är allt bra orättvist!

salt lakrits.jpg

Hoppas någon kommer med en liten salt lakritssak till mej när jag står där i skampålen….men skylten: #honfickinteuppjulsakernatillförstaadvent.

kör som sjunger .jpg

Fy skam, fy skam för ingen ville ha´na!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Jag håller väl inte riktigt med! Jag tror att pijkarnas pappa inte känner skam, men det gör du…och det är skillnaden…Plus att pojkarna är stor nu och kan hjälpa dej med all dekoration…de kan till och med överraska dig med att ha allt dekorerat ;o) Ställ dig inte i skamvrån…utan gör det du kan när du kan. Och dra med dig killarna in i julfirandet. Tillsammans kan ni göra det supermysigt!

  Julkramar!

  Gilla

  Svara
  • Ja, så är det ju. Det är jag själv som är en hård mamma till mej själv…. :/
   Det knepiga i år är att jag måste be min alkoholiserade inneboende polack om nyckeln till källaren för att hämta julsakerna, och det drar jag mej för….
   Men måste. Jag ska sen ställa fram alla julsaker och säga åt killarna: ”Fixa!” så får vi se vad som händer. ”Ibland händer det!” Har jag hört.
   Om jag är inblandad litar dom på mej. Därför blandar jag ut mej…. 🙂

   Gilla

   Svara
 2. Men snälla? Du gör väl som du vill med julen???? Strunt samma med dekorationerna huvudsaken är att du mår bra

  Gilla

  Svara
 3. och sen klickade jag fel…
  Jo, vad jag menade var att det inte spelar nån som helst roll vad ”dom andra” tycker. Du gör det du mår bra av, och då mår din familj också bra.Eller?

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: