RSS Flöde

Jag hackar och klipper och snuttar och duttar /erviluca

grönsaker 1

 

Jag hackar och klipper, duttar och snuttar, rör och blandar, läser om decilitrar och teskedar, knäcker ägg och picklar lök, häller i byttor och lägger på fat, kokar och stoppar i ugnen, gör såser och grönsaksblandningar,  hackar (igen) och duttar och snuttar och hela fadderuttan. HerreGuuuud vad jag befinner mej i köket och letar rätt varor (”hur ser en jordärtskocka ut??”), rör, skär och blandar sedan vi började med matkassen Middagsfrid!

Inte gilla att laga mat

Jag, som INTE vill tillbringa mitt liv i köket. Jag, som inte tycker om att laga mat (ja, jag vet; Vi FINNS – men oftast gömda i någon buske. Att #intetyckaomattlagamat är ungefär som att vara pestsmittad. Lova att inte berätta det för NÅGON!

Sås 1

Maten och såserna blir för det mesta goda, och ibland superjättegoda, men jag måste erkänna att jag tycker inte TIDEN och arbetet i köket, och den jävla ansträngningen,  är värd maten som sedan körs ner i halsen och försvinner på 10 minuter.

Grönsaker 3

Men jag fortsätter ändå få matkassar hemskickade eftersom det är så skönt att slippa tänka ut vad vi ska äta, och mina maträtter har redan lagats 2547 ggr. Vi är lite trötta på dom. Liksom.

Från och med nästnästa vecka ska jag ha ”Snabbkassen” från Middagsfrid. Kanske blir den enklare och därmed bättre. Kanske inte. Vi får se.

sås 2

Men fy faan vad jag är trött på att dutta och skära och hacka och mala och röra och fixa i köket! Jag skulle vilja vara en sån som äääälskar att fixa i köket, men jag är inte sån och jag kommer inte bli sån. Jag har försökt. Jag har ansträngt mej att försöka tycka det är kul. Jag. Tycker. Inte. Det. Är. Kul. I mitt liv är det Slöseri med Tid.

Maträtt 1

Ibland får jag Mellan att laga maten ur Middagsfrids matkasse. DÅ njuter jag till 100%. Att bara få äta den och slippa duttandet. Wohooo! Men om han lagar 2 maträtter/vecka så lagar jag resten….

….så….

But a Mother gotta do what a Mother gotta do.

Forever and ever.

Amen.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

kock.jpg

PS. Sexig kock sökes. Betalning i natura och delad sängplats. DS

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Haha! Underbart ärligt. Jag vet att ni finns, känner faktiskt ett par av er. Själv är jag motsatsen. Det gör ju att universum balanseras upp. 👍

  Gilla

  Svara
  • Jag känner INGEN som är som jag (och av kvinnligt kön) och ibland SKÄMS jag när folk omkring mej sitter och diskuterar ”picklade lökar och inlagda tomater” och hur gott det är med ”….triptilater i såsen” och hur länge man ska koka ”prutalater”…. och jag bara gäspar och undrar när den här diskussionen ska ta slut, så att jag också kan vara med… 😛
   Jag VILL tycka om att laga mat, men jag GÖR INTE DET! 😦

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: