RSS Flöde

Jag är man…/erviluca

Postat den

från kvinna till man och tvärtom.jpg

Jag var inte det från början, men har troligen blivit det med åren – kanske pga att jag levt med pojkar och män under nästan alla mina vuxna år. Jag kanske inte var det från början, som sagt, men nu….

Jag är inte som ”alla andra” kvinnor, om man nu ska dra alla över en kam, vilket jag glatt gör i detta blogginlägg.

radio.jpg

På radion igår pratade dom om hur viktigt det är för kvinnor att ha städat omkring sej….Host host host! Då är inte jag kvinna, tänkte jag. Och så sa dom att kvinnor inte vill att det ska ligga sladdar och skräpa överallt, utan att det är jätteviktigt att dom är undanplockade BAKOM saker liksom. ”Det verkar vara typiskt för kvinnor”, sa en man, ”…för alla kvinnor hatar sladdar som ligger framme!”

sladdar 2.jpg

Jag tittade mej omkring….Eeeeeh….Jag är INTE kvinna. Kunde jag konstatera.

”Det samlas ju en massa damm på sladdarna!” utbrast en kvinna i radion. Och jag tänkte att dammet samlas väl på sladdarna även om dom ligger BAKOM hyllan/skåpet…? Eller??

obäddad säng.jpg

”Kvinnor vill för det mesta ha bäddat”, hörde jag också. Och där blev jag man igen. Bäddar aldrig. OM jag får gäster stänger jag bara dörren till sovrummen.

”Kvinnorna är dom som tvättar all tvätt, och stryker!” Eeeeeh, jo, jag tvättar, men vem ska annars tvätta? Liksom. Jag tycker det är rätt kul att tvätta och hänga tvätt, så där är jag ”lite kvinnlig”, faktiskt. EN kvinnopoäng!

dum man

Några män uttryckte att dom inte ”FÅR” (för sina sambos/fruar) tvätta hemma hos sej, för dom ”kan inte” och ”gör fel”. Jag tror inte dom (männen alltså) var förståndshandikappade, men är inte säker….

hatar att stryka

Stryka hatar jag. Hatar. Verkligen hatar. ”Men man kan ju stå framför TV:n och stryka!” sa en kvinna glatt. Det är  nästan lite meditativt.” Jag försöker bara köpa kläder som inte behöver strykas. Tyvärr passar jag väldigt bra i skjortor och blusar…så ibland MÅSTE jag stryka och då gör jag det ”under hot”. Jag hotar mej själv, liksom.

bränd mat

Jag KAN laga mat (fast inte fin och tjusig med fina utländska namn), men tycker inte det är speciellt kul och läser inte kokböcker och funderar på hur jag ska få till en fiiiin fredags- eller söndagsmiddag och sånt…och sönerna är tappra soldater som även äter min mat när det är lite för salt eller bränt eller okokt….Och jag har faktiskt fått dom att både växa upp och bli någorlunda stora och starka…. Men att laga mat är för mej ett Måste: ”A mother got to do what a mother got to do”, liksom.

jag är en man.png

Sammanfattning: Kvinnor vill ha struktur och ordning och reda i hemmet, tycker om att tvätta, stryka och laga mat och vill ha det bäddat och fint. Och så vill dom Planera semestrar (och sånt).

Jag är man.

Det är ju rätt tydligt.

Ge mej högre lön* (se nedan), säger jag bara.

 

…………………………………………………………………………………………………….

pengar 2.jpg

*

http://www.kollega.se/man-overskattas-och-far-hogre-lon

”Studier visar att män med höga löneanspråk uppfattas positivt medan kvinnor uppfattas negativt.

En annan orsak till att kvinnor får mindre betalt än män är att vi överskattar mäns kunskap och förmåga medan vi underskattar kvinnors kompetens. Kvinnor är oftare än män överkvalificerade för sina jobb.

Även i löneförhandlingar får de olika förväntningarna på kvinnor och män konsekvenser, då kvinnor i regel begär lägre lön än män.

– Vi bör fråga oss varför de gör det. Studier visar att män med höga löneanspråk uppfattas positivt, som att de är framåt, medan kvinnor uppfattas negativt, som att de är krävande eller orealistiska. Det finns risk att kvinnor omedvetet sänker sina anspråk för att inte möta negativa reaktioner.”

…………………………………………………………………………………………………………….

 

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Då är vi två!

    Gilla

    Svara
  2. Haha, jag är nog rätt kvinnlig så hellre kvinnlig man , än manlig kvinna.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: