RSS Flöde

Hemligt tand-experiment /erviluca

tandhygienist

 

På väg till bilen säger jag till Minsting att vi missat tiden han fick till tandhygienisten. Ärligt talat visste jag inte ens att vi fått en tid dit, så jag antar att de missat att skicka kallelsen….Även solen har ju fläckar, har jag hört…

Nåja.

tandhygienist-2

Minsting vill inte gå till någon fånig tandhygienist. Han tycker det är löjligt. Jag förklarar hur viktigt det är att ta hand om sina tänder för ”du ska ju ha dom i minst 80 år till!”

-”80 år??!?!” säger han, och jag funderar på om han tycker det är mycket…eller lite, så jag drar till med:

-”90 då! Eller kanske 100!!”

gammal-man

Han är nöjd. Han ska tydligen leva länge och tror på forskningen (som ska leda till att människor lever väldigt länge).

-”Jamen då är det ju ännu viktigare att dina tänder håller länge och att du sköter dom!” säger jag.

Minsting säger att han faktiskt, i hemlighet, gjort ett experiment. Han har låtit bli att borsta tänderna under en längre period för att testa om det funkade att avstå från tandborstning, och det gjorde det!  Han fick inte några hål eller någonting.

daliga-tander-3

Jag baxnar! ”Har du låtit bli att borsta tänderna?!? Men HerreGud!!” Och så drar jag igång en lång harang av ord:

”…..tandlossning….bla bla bla bla bla….dålig andedräkt….bla bla bla bla bla… vet en kvinna som tappade alla sina tänder…..bla bla bla bla bla…..ONT!!….bla bla bla….bara äta soppa…bla bla bla bla…..tandvärk….bla bla bla……hål i tänderna…..bla bla bla…….dyrt!…..bla bla bla bla……..inte klok!”

Jag håller på en lång stund, för jag är upprörd! Han förstår inte att det finns en Framtid. Han lever för mycket NU. Han har inte Erfarenhet nog att Förstå. Etcetera.

tala-for-dova-oron

Jag tror jag talar för ganska döva öron, och gissar att han  hör mina långa haranger ungefär som ovan. Men hur faan ska jag nå fram?? Han FÅR INTE göra sådana experiment och han MÅSTE ta hand om sina tänder!

Efter min långa harang säger han: ”Jamen det finns ju en massa människor som aldrig borstar tänderna – i andra länder – och deras tänder håller ju…”.

tandvark-2

Jag måste in med en lång harang till, om tandlossning, ont i tänderna, svarta tänder, smärtan som det innebär, att inte kunna tugga etc.

Jag vet inte om jag har nått fram och jag vet inte om han lyssnade alls på mina långa utläggningar och förklaringar. Men jag avslutar med:

ajabaja-finger

 

”Minsting: Du MÅSTE borsta tänderna två gånger om dagen. Punkt! Förstår du?? Du MÅSTE!!” 

”Ok.” säger han.

Jävla unge!

Pust.

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: