RSS Flöde

Har våldtäkterna ökat? /erviluca

Postat den

 

våldtäkt 3

Upprörda svenska män ”slåss” för oss kvinnor och menar upprört att våldtäkter och övergrepp mot svenska kvinnor ökat sedan flyktingmännen flyttade in i vårt land.

Är det så? Finns det fakta på det?

En del menar till och med att våldtäkterna och övergreppen inte fanns innan, och då måste jag säga att jag sätter i halsen – jag vet inte på vilken planet dom befunnit sej tidigare?

SCB

Enligt statistiska centralbyrån blev 1440 tjejer UNDER 15 år våldtagna 2015, och 1994 stycken blev våldtagna 2014. Detta är dom våldtäkter som fullbordades och som blev anmälda.

Enligt statistiska centralbyrån blev 3663 tjejer ÖVER 15 år våldtagna 2015, och 3920 blev våldtagna 2014. 

morkertal

Mörkertalet är förmodligen rätt stort, för att anmäla att man blivit våldtagen är jobbigt och svårt, och att genomgå en rättegång och bli stämplad av människor och känna sej ”äcklig” och att skämmas (vilket dom flesta våldtagna tjejer gör) är tufft. Det finns ofta ett gäng som står på våldtäktsmannens sida och skriker ut att kvinnan ljuger och att kanske att hon borde skylla sej själv osv, så övergreppet fortsätter och fortsätter genom hela rättegången och kanske mannen inte ens blir dömd…men det är en  helt annan historia.

Jag ville nu bara visa på fakta.

Tjejer/kvinnor våldtogs innan flyktingarna kom. 

Frågan är om övergreppen stigit eller inte.

angry

Pelle Svensson m fl menar på det, men jag vet inte om det finns någon statistik på det? Det jag menar på är att:

Visst!

SLÅSS och kämpa för oss kvinnor, ni mogna och kloka män, men slåss mot övergreppen och att dom inte ska ske, och inte mot flyktingarna! Slåss mot dom män som våldtar! Dom finns i alla storlekar och former – vänd dej om, så står en där...

kapten klänning

Till och med poliser, läkare och advokater. Det syns inte på utsidan vem som är ond eller god. Men det spelar ingen roll – våldtäkter och övergrepp bör upphöra. Helt!

Och jag önskar att vi hade dom goda männen på vår sida, och att ni visade det, kämpade för det och att ni inte utsåg en grupp som våldtäktsmän, för då springer ni åt fel håll – och vi behöver er  här!

Det var bara det jag ville.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: