RSS Flöde

Vilka män är goda och vilka är onda? Eller: We need you! /erviluca

Postat den

svensk kjolflagga

Männen i Sverige tycks tro att INNAN vi fick hit flyktingar levde vi kvinnor i total harmoni och kunde röra oss som vi ville, var vi ville, blev aldrig utsatta och levde tillsammans i jämlikhet med våra oerhört GODA svenska män. Inga tuttar blev tafsade på och inga rumpor klämda, ingen slog oss och ingen kallade oss horor eller fittor.

megafon

Hallååååå!!

Så är det inte!

Vi kvinnor har varit utsatta i århundraden! I Sverige. Av svenska män!

dåliga män

Om det nu kommer hit manliga flyktingar som OCKSÅ gör det, så är det ju för jävligt, förstås!

MEN KOM INTE OCH SÄG ATT VI LEVDE I UTAN ÖVERGREPP INNAN FLYKTINGARNA KOM!!

FÖR DET GÖR MEJ FÖRBANNAD!!

fighting_spirit

Vi (iallafall jag) har bråkat, tjafsat, krävt, backat, legat lågt, kämpat i åratal om att bli hörda och sedda, om dom övergrepp som pågår, och på att DOM GODA SVENSKA MÄNNEN ska komma och säga:

”HEJ! VI VILL KÄMPA EMOT DOM DUMMA MÄNNEN TILLSAMMANS MED ER KVINNOR! VI VILL STÅ VID ER SIDA OCH SKYDDA ER MOT DOM DUMMA! VI VILL BEKÄMPA OJÄMLIKHET OCH ÖVERGREPP TILLSAMMANS MED ER KVINNOR!”‘

TILLSAMMANS ÄR NÄMLIGEN STARKARE.

man som gömmer sig.jpg

 

Men nä, ni har lyst med er frånvaro, gömt er och duckat. Sagt: ”Men JAG är ju inte dum/ond! JAG har inte utsatt någon…Varför anklagar ni ALLA män??” och så har ni tjurigt dragit er undan.

Fegisar! Vi vill ha er med oss i KAMPEN MOT DOM ONDA MÄNNEN!

god eller ond

För HUR SKA VI VETA VILKA SOM ÄR GODA OCH VILKA SOM ÄR ONDA NÄR DOM GODA GÖMMER SEJ – LYSER MED SIN FRÅNVARO??

”ALLA” män man pratar med om sexuella övergrepp eller kvinnomisshandel, säger (givetvis!) att ”…jag skulle ALDRIG….!” – ÄVEN dom onda!

Och ibland är högt uppsatta polischefer dom som är mest onda…så hur ska vi veta?

Så hur ska vi VETA??

Vald-mot-kvinnor (1)

I FLERA ÅR har jag undrat varför DOM GODA männen inte går ihop i STORA ENORMA grupper och SKRIKER UT sin ilska, och sitt förakt, mot ”dom onda”? Varför går dom inte med i kvinnokampen mot våld och sexuella övergrepp, varför skapar som inte grupper av goda män som följer kvinnor till t-banan eller på annat sätt VISAR sitt stöd FÖR kvinnor, och visar att dom kämpar/är emot sexualiserat våld!?

VARFÖR??

män i en bar

Vad gör du GODE man när dina arbetskompisar pratar om sex på ett sätt som gör att kvinnan/tjejen är en sak (”Hö hö hö, jag satte på tre brudar i helgen! Hö hö hö!”) ??

Vad gör du GODE man när din kompis kommenterar tjejen med stora bröst med ”…dom skulle man vilja suga på!” ???

män som badar

Vad gör du GODE man när din kompis pratar nedvärderande om kvinnor över huvud taget? Märker du det? Skrattar du med?

Hoppsan, en utav dom tjejer han pratar om är din dotter! Hoppsan, en utav dom han pratar om råkar vara din mamma/syster/kusin!

kille i kjol.jpg

Vad gör du GODE man när din son vill ha kjol på sej, och ha rosett i håret ,”….precis som storasyster!”. Säger du stolt till dina vänner att din son är en riktig ”tjejkille”?? 

Pratar du, GODE man, med din son/dina söner om kärleksfulla relationer, om hur viktigt det är att vara respektfull mot alla människor – oavsett kön?? 

Vad gör du, GODE MAN, när din son/arbetskamrat blir förbannad och skriker: ”Jävla fitta!!” ??

inte de onda.jpg

DET ÄR  JÄVLIGT IRRITERANDE NÄR DOM GODA MÄNNEN PLÖTSLIGT DYKER UPP OCH GÖR SEJ HÖRDA FÖR ATT DOM PLÖTSLIGT TROR ATT ”DOM ONDA” HAR KOMMIT TILL VÅRT LAND SOM FLYKTINGAR….

……NÄR DOM ONDA FUNNITS HELA TIDEN!

blottare.png

Jag förstår att det är lättare att SE ”dom onda” när dom har svart hår och pratar ett annat språk – dom är MYCKET lättare att SE än dom blonda och blåögda – jag förstår det, men dom män som sagt fula ord till mej, blottat sej (ca 30 ggr), har ALLA varit svenskar!

Ja, ABSOLUT, att det finns en större RISK med män som är uppvuxna inom den oerhört kvinnofientliga islam-kulturen (eller hur man säger det). Så kan det absolut vara, men….

angry-status.png

…..JAG BLIR ÄNDÅ UPPRÖRD ÖVER ATT NI ÄR SÅ SJÄLVGODA, OCH ATT NI TROR ATT VI INTE UTSATTES FÖR ÖVERGREPP INNAN FLYKTINGARNA KOM – DET GÖR MIG FÖRBANNAD!

Se om ditt eget hus, liksom.

SLÅSS EMOT SEXUELLA ÖVERGREPP, OCH INTE EMOT FLYKTINGMÄN! DET ÄR TVÅ VITT SKILDA SAKER OCH VI KVINNOR BEHÖVER ER GODA MÄN – PRECIS SOM VI BEHÖVDE ER IGÅR OCH FÖRRGÅR….

fängelse 2

MÄN SOM FÖRGRIPER SIG PÅ KVINNOR SKA HA STRAFF, OAVSETT NATIONALITET OCH RELIGION!

….fast min erfarenhet visar att det får dom inte…straff alltså…för det behövs bevis – helst att någon SÅG övergreppet…det gills inte att kvinnan berättar, är sönderslagen eller att hon är i chock….för att inte tala om alla barn som blir utsatta, som man inte tror…”det finns inte bevis”….”hon ljuger”…..etc

Nåja.

We-Need-You1

VI KVINNOR BEHÖVER ER GODA MÄN I KAMPEN EMOT ALLA ONDA MÄN – OAVSETT URSPRUNG – SOM UTSÄTTER KVINNOR (och barn) FÖR SEXUALISERAT (ELLER ANNAT) VÅLD!!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Jaaaaa!!! Hurra!!!! Erica äger!!!

  Gilla

  Svara
 2. Pelle Svensson

  Lever vi i samma Sverige… Har du missat gruppvåldtäkterna och att våldet ökat…

  Gilla

  Svara
  • Ja, jag har missat att det är fler gruppvåldtäkter, och att våldet ökar där flyktingar är inblandade. Visa mig statistik på detta, så förstår jag bättre. Men hittills har myndigheter sagt att våldet inte ökat, och att flyktingarna inte våldtar mer än svenskarna…. Men de kanske ”mörkar” – vad vet jag!

   Gillad av 1 person

   Svara
  • Nej, vi lever inte i samma Sverige om du anser att det endast beror på det! Och nej, vi lever inte i samma Sverige för om du är en Pelle Svensson så är du inte en kvinna som har blivit utsatt för mäns övergrepp.

   Vi fattar att kvinnosynen i andra länder verkligen SUGER, och VI HATAR DET!! Men så länge män envisas med att skylla på invandringen att övergrepp finns, så länge frånsäger de sitt eget ansvar till att förändra kvinnosynen!

   Jag är SÅ JÄVLA TRÖTT på att det skylls på invandringen!! INTE EN ENDA INVANDRARE har utsatt mig eller min dotter för något sexuellt övergrepp!! Inte en enda invandrare har våldtagit min dotter!! Han var en SVENSK man!! Inte en enda invandrare har kommit fram till mig, klämt på mina bröst och sagt att han vill knulla mig, eller berättat att de tänker på mig när de runkar, eller försökt att våldta mig!! DE HAR ALLA VARIT SVENSKA MÄN!! (Och dessa exempel är bara så få av hundratals saker vi har varit med om!!)

   Så ställ dig inte framför mig och skyll på invandringen!! Ta ditt eget ansvar och arbeta för att INGEN, oavsett härkomst, har rätten att utsätta någon annan för övergrepp!!

   Gilla

   Svara
 3. Amen till det!!! Åh, vad jag och min dotter bråkar om det här!! Vi möter konstant hugg just för att vi berättar att de övergrepp vi har utsatts för har skett av NORDISKA män enbart!!!! Ändå, ändå skyller en del manliga vänner och släktingar på att det beror på att flyktingflödet in i Sverige har ökat! FÖR I HELVETE, VI HAR ALDRIG BLIVIT UTSATTA AV NÅGON FLYKTING ELLER INVANDRARE!!

  Det är ju inte det vi vill ha fram!! Vi vill ju att folk ska fatta att det är ett GLOBALT problem hur inställningen till kvinnor är!!! Svenska män är långt ifrån så jämställda som de vill tro!!! VI FATTAR ATT KVINNOSYNEN I ANDRA LÄNDER SUGER SÅ IN I *SVÄR SÅ DET OSAR*, MEN PROBLEMET FINNS ÖVERALLT!!!

  Dessa nordiska män som tar berättelser om våra övergrepp som personliga påhopp istället för att se att vi arbetar för att det inte finns några som helst ursäkter till vad vi konstant möter som kvinnor, dessa män får mig att undra hur deras egna tankar egentligen går inne i dem i det tysta. Varför tar de annars det så otroligt personligt??????

  Så länge man skyller på invandringströmmens ökning så tar man inte sitt eget ansvar!!

  Gilla

  Svara
 4. Jag är en arg kvinna. Märks det? 🙂

  Gilla

  Svara
 5. Bra skrivet.
  Jag har själv väntat i årtionden på att de ”goda” männen ska ta sitt ansvar för oss kvinnor, men nu börjar jag tro att det aldrig kommer ske. Under tiden jag väntar på att dessa mesar ska agera så vässar jag knogarna och har nyckelknippan hårt knuten i handen (som ev.vapen) om jag går på osäkra vägar eller parkvägar… 😉
  // Kao

  Gilla

  Svara
  • Jag har också väntat och väntat, och det kryyyyper i mej av frustration på alla stora möten om kvinnovåld och hur vi ska stoppa det, där MÄNNEN LYSER MED SIN FRÅNVARO. Kvinnor hjälper kvinnor. Män hjälper….ingen.

   Gilla

   Svara
 6. Det är politiskt sprängstoff – och kan innebära politiskt självmord – att alltid säga sanningen, så därför mörkar man ibland,ja. Det är inte svårt att ljuga med statistik. Det lärde jag mej då jag pluggade kriminologi för väldigt många år sen.

  Jag har en gammal studiekamrat från den tiden som nu arbetar på BRÅ (Brottsförebyggande rådet) Jag ringde honom och fick veta att när det gäller gruppvåldtäkter är invandrare/flyktingar överrepresenterade. I övrigt är det ingen skillnad.
  // Kao

  Gilla

  Svara
 7. Kan rekommendera Män för Jämställdhet

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: