RSS Flöde

Rörig morgon /erviluca

Postat den

trött

 

Jag vaknade DÖDSTRÖTT! Vad händer på nätterna, liksom? Jag är ju såååå trött när jag vaknar! Förritiden var jag pigg som en lärka och studsade upp och skulle ha kunnat hålla föreläsningar direkt, om jag varit en sån som höll föreläsningar.

sjungande mamma

Mina söner tyckte det var rätt irriterande när jag dansade in i deras sovrum på morgonen och SJÖNG en liten morgonvisa.

snooze

Men nu: ”Öööööh, va?!” känns det som och jag använder snooze för första gången i mitt liv! Jag förstod inte den funktionen förut: ”När man vaknar är man ju VAKEN!” liksom…. NU förstår jag….Livsfarlig funktion…man somnar om, och somnar om och somnar om….

Nåja.

tassavtryck                 tassavtryck

 

Jag kom upp, och lilla Ceci skulle ut direkt.  Hon kan inte hålla sig på mornarna, som Milton. Vem är Ceci? undrar en del. Vem är Milton? undrar kanske andra… Det är hundar. Återkommer om detta ämne i en senare blogg.

good girl

Nåja.

Allt gick som det skulle på morgonen och så var jag både tvättad och äten och påklädd. Duktig flicka! *klappar-mej-själv-på-huvet*

Med tung laptopväska och liten handväska på sidan om, samt två små hundar, travade jag iväg till bilen. Jag har bilen parkerad en bit från huset, eftersom jag inte vill betala för p-plats utanför huset för att det är för dyrt.

bära tung väska

Så jag gick lilla ”kiss- och bajs-promenaden” som är en perfekt sådan sträcka för ett par hundar som behöver det. Med tung väska. Jag blir sned. ÄR sned från början, men blir mer sned.

Nåja.

kvinna under bil

Framme vid bilen inser jag: Jag har glömt bilnyckeln! Fifan! Jag förbannar mej själv: ”Inte igen! Jävla helvetes skit!” Sen andas jag djupt och bestämmer mej för att inte låta ilsken energi sippra ur mej. Men jag ORKAR INTE bära laptopväskan hela vägen tillbaka! Orkar inte!

Vector-Thief

Så jag bestämmer mej för att lägga laptopväskan under bilen bakom ena framdäcket. Jag ska ju ändå bara vara borta max 10 minuter och klockan är 7 på morgonen och inga tjuvar är ute och letar laptopväskor under bilar, så tidigt. Hoppas jag.

Jag går tillbaka hela vägen till lägenheten. Hundarna verkar undra varför, men släpper den frågan strax, för dom lever i NUET, och i NUET ”….ska vi tydligen gå tillbaka till huset.”

var är nyckeln

Väl framme vid dörren inser jag: Dörrnyckeln ligger i….dalaaaaaa: LAPTOPVÄSKAN!!! Wohooo! Jag är bara bäst!

Men en stycken 17-årig son ligger inne i lägenheten och sover, så jag kan ju ringa  på dörren. ELLER HUUUUR?!?

Ha ha ha ha!

”Pling-pling!” ”Pling-Pling!” ”Pling-pling!”

Doorbell

Hundarna skäller (eftersom någon ringer på dörren! Idioter!). Alla i huset vaknar. Utom Minsting.

”Hallååååå i brevlådan! Det är mamma som glömt nyckeln!! Ho hoooo!”

Ringer Minsting på mobilen. Mobilsvar: ”Abonnenten är inte tillgänglig. Försök igen senare.”

relax

Andas djupt. Slappna aaaaav.

Vi går tillbaka till bilen och jag dyker under bilen och drar fram laptopväskan. Tar hemnycklarna och så går vi tillbaka till lägenheten. Hej och hå !

Hundarna tittar förvånat på mej – igen! Men gillar läget. Snacka om Mindfullness! Dom är bara glada för att dom får en dubbelextra promenad på morgonen. Det skulle jag också kunna vara. Glad alltså. Det är jag inte. Jag är inte ledsen heller. Jag är.mindfuldog

Väl framme vid dörren öppnar jag, hämtar bilnyckeln och låser ytterdörren igen.

Vi går tillbaka till bilen.

”Nu fattas det väl bara att jag glömmer bort att jag lagt laptopväskan under bilen och kör över den!” tänker jag när jag går tillbaka.

Fast det gjorde jag inte. ”Been there – done that”. Liksom.

Beautiful young woman sitting in lotus position on dock by the sea

Jag andas djuuupt och försöker att inte tänka på att klockan gått hela tiden när jag gått fram och tillbaka förton gånger. Jag mindfullnessar så inihelvete! Och lyckas rätt bra:

Lotusställning och ”OOoooooooooooooooom”.

Typ.

Jag undrar hur resten av dagen blir.

🙂

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Jag tycker den bara borde bli bättre, och hoppas att så är fallet!

    Gilla

    Svara
  2. I morrn är det sovmorgon! (Utom för Ceci då….)

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: